Artık hekimlerin de platformu var

Anadolu Yakasında çalışan hekimler Serbest Hekimler Platformu’nu kurarak bir çatı altında toplandılar.

17 Nisan 2013 - 15:08

Mustafa SÜRMELİ
 
Önderliğini Dr. Ayhan Cingi’nin yaptığı Serbest Hekimler Platformu’nun amacı, Anadolu Yakasında Çalışan Serbest Hekimlerin her ay düzenli olarak biraraya gelerek birbirlerini daha yakından tanıyıp kaynaşmaları ve sorunlarını tartışarak, çözüm yollarını değerlendirecekleri yararlı bir birliktelik oluşturmak.
Muayenehanesi ya da diğer görev alanları birbirlerine çok yakın olan hekimlerin dahi maalesef birbirlerini yakından tanımadıklarını, hatta belki de bazen birbirleriyle ilgili olumsuz önyargıları bile olduğunu belirten Dr. Ayhan Cingi, bu eksikliği gidermek, sorunlarla ve çeşitli güncel yönetmeliklerle ilgili bilgi paylaşımlarında bulunmak, gerektiği zamanlarda doğru çözüm yollarına hep birlikte ulaşabilmek amacıyla bu platformu oluşturduklarını ve hekimlerden çok olumlu geri bildirim aldıklarını söyledi. Her ayın ilk pazartesi akşamı Sonomed Plaza’da düzenli olarak toplanacaklarını belirten Dr. Cingi, ortak sorunların yanında her ay Serbest Hekimler Platformu bünyesinden bir üyenin hobisiyle ya da özel ilgi alanıyla ilgili de konuşma yapacağını ve katılanların, meslektaşlarıyla nitelikli olarak 2-3 saat geçirme imkanı bulacağını söyledi.
Özellikle değişik branşlardan 35 hekimin katıldığı platformun ilk toplantısı tanışma niteliğindeydi. İlk toplantıya katılan hekimler platformla ilgili olarak “Böyle bir oluşum büyük bir ihtiyaçtı. Bu platformun kurulması ve bu ortamın oluşmasından dolayı Dr. Ayhan Cingi’ye ve bizlerin bir arada olabilmesi için mekânını esirgemeyen Sonomed’e teşekkür ederiz” dediler.

ARŞİV