Asistan hekimler eylemde

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan hekimler çalışma koşullarının düzeltilmesi için eylem yaptı

26 Kasım 2015 - 13:35

Erhan DEMİRTAŞ
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan hekimler çalışma koşullarının düzeltilmesi için eylem yaptı. 19 Kasım Perşembe günü poliklinik binası önünde toplanan hekimler alkışlar eşliğinde başhekimlik binasına yürüdü. Hastanede çalışan doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin de alkışlarla destek verdiği eyleme İstanbul Tabib Odası Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Ümit Şen ve Dr. Ozan Toraman da katıldı.
Dinlenme, eğitim ve özlük haklarının kısıtlanmasını protesto eden hekimler, Başhekimlik binası önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamayı sağlık emekçileri adına Emre Kaynak okudu. “Asli görevimiz eğitim almak ve hekimlik deneyimi kazanmak iken, asistan hekimler olarak görev ve yetkilerimiz dışında angarya işlerde çalıştırılıyoruz” diyen Kaynak, kötüye giden çalışma koşullarından kaynaklı doktorların hastaları gerektiği gibi muayene edemediğini vurguladı. Sağlık alanında yaşanan sorunların bedelini asistan hekimlerin ödediğini ifade eden Kaynak, “Zor şartlara rağmen, ayda 300 saatin üzerinde çalışarak, eksiksiz sağlık hizmeti vermek için çabalayan biz asistan hekimlerin haklarının karşılığı olan ücretler ödenmemekte, eğitim ve güvenlik haklarımız gasp edilmektedir. Bu durumun düzeltilmesi amacı ile sorun çözme çabalarımız karşılıksız kalmıştır” dedi.
Nitelikli sağlık hizmeti sunmak için bütün taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Kaynak, basın açıklamasına katılan sağlık çalışanları hakkında yasal işlem başlatılması halinde, asistan hekimler olarak hep birlikte mücadele edeceklerini belirtti.
Açıklamanın ardından asistan hekimlerden oluşan bir heyet Başhekimle görüşmek istedi ancak heyetin bu talebi reddedildi.

 
“KARŞILIĞINI İSTİYORUZ”
Asistan hekimler olarak hak arama mücadelesini sürdüreceklerini söyleyen Kaynak, taleplerini şu şekilde sıraladı:
• Asistan hekimler olarak eğitim aldığımız gerçeği göz önüne alınarak performanstan bağımsız, klinikler arası eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenceli sabit bir gelir istiyor ve emeğimizin karşılığını talep ediyoruz.
• Biz asistan hekimler olarak hem eğitim almak, hem de daha iyi hizmet verebilmek için poliklinikte gördüğümüz hastalarımıza 5 dakikadan daha fazla zaman ayırmak istiyoruz.
• Asistan hekim eğitiminin mesai saatleri içinde, haftada en az 2 yarım gün olarak verilmesini ve asistan hekimlerin buna tam katılımının sağlanmasını talep ediyoruz.
•  Giderek artan şiddet olayları karşısında yönetimin hastanede gerekli güvenlik önlemlerini almasını ve konu ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmasını talep ediyoruz.

 

ARŞİV