Aslı Tohumcu Bostancı'da

Yazar Aslı Tohumcu, Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

25 Ocak 2012 - 14:59

Yazar Aslı Tohumcu, Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırarak, kitap dostlarını yazarlarıyla buluşturmayı amaçlayan “Yazarlar Okullarda Projesi” kapsamında, Kadıköy İlçesi Ortaöğretim okulları yazarı Aslı Tohumcu ile öğrencilerin ilk buluşması, 13 Ocak Cuma günü Kadıköy Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Bu ilk söyleşiye Kadıköy İlçe Şube Müdürü Fahri Cürebal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yazarlar Okullarda Projesi Koordinatörü Yusuf Çopur, Kadıköy Ar-Ge Birimi üyeleri Soner Bilim, Mahmut Aytekin ve okulun idarecileri, öğretmenleri ile yaklaşık 300 öğrenci katıldı.
Söyleşide Aslı Tohumcu, yazarlık serüveninden ve yazılarına ait materyalleri nasıl topladığından bahsetti. Öğrenciler de yazarın “Kötülere Yer Yok” kitabı ve edebiyata ilişkin sorular sorarak meraklarını giderdiler. Sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleşinin sonunda yazar Aslı Tohumcu, “Kötülere Yer Yok” adlı kitabını imzalarken aynı zamanda söyleşiye sığmayan, öğrencilerin merak ettiği konular üzerine de sohbetine devam etti. Yazar Aslı Tohumcu’ya günün hatırası olarak Okul Müdürlüğü tarafından çiçek verilmesi ile teşekkür duyguları ifade edildi.
 

ARŞİV