AST '50+1'Sempozyumu Kadıköy'de

Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat KütüphanesiAnkara Sanat Tiyatrosu'nun (AST) kuruluşunun 50. yılını tamamlaması vesilesiyle, bir toplantı düzenliyor.

14 Mayıs 2014 - 16:34
Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi (TESAK), Ankara Sanat Tiyatrosu'nun (AST) kuruluşunun 50. yılını tamamlaması vesilesiyle, bir toplantı düzenliyor.
 

Mart ayında açılışı gerçekleştirilen Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi (TESAK), Ankara Sanat Tiyatrosu'nun (AST) kuruluşunun 50. yılını tamamlaması vesilesiyle, “1960'lar Ortamında AST'ın Doğuşu ve Türk Tiyatro Hayatındaki Rolü”: ANKARA SANAT TİYATROSU 50+1. YIL SEMPOZYUMU başlıklı bir toplantı düzenliyor. Ülkemiz tiyatro hayatında özel bir yeri bulunan, 1960'ların sosyokültürel ortamında avangart ve siyasal tiyatronun Türkiye’de sahnelenmesinde öncülük eden, dramatik ve epik tiyatro edebiyatının yerli ve yabancı değerli eserlerinin birçoğunu Türkiye'de ilk defa sahneleyerek Türk tiyatrosuna yenilikler getirip hareket ve heyecan kazandıran AST için hazırlanan sempozyum, 24 Mayıs Cumartesi günü 10.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte değerli akademisyenler ve tiyatro eleştirmenleri bildirilerini sunacak; AST’a uzun yıllar emek vermiş, rejisörlük, oyunculuk, dekoratörlük yapmış tiyatrocular konuşmalarıyla etkinliğe katkıda bulunacaklar. 3 oturumdan oluşan sempozyumda sırasıyla Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ömer Atilla Sav ve Prof Dr. Ayşegül Yüksel “Oturum Başkanı” olarak görev alacaklar. Prof. Dr. Özdemir Nutku, Ömer Atilla Sav, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel ve Seçkin Selvi bildirilerini sunarak; Demir Özlü, Rutkay Aziz, Yücel Tanyeri, Osman Şengezer, Salih Kalyon, Altan Erkekli, Hayati Asılyazıcı ve Mahir İpek de konuşmalarıyla sempozyuma katkıda bulunacak olan isimler. AST’da çeşitli yıllarda sahneye çıkan oyuncuların da anılarını paylaşacağı etkinliğin açılış konuşmasını ise Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yapacak.
TESAK İletişim: 0216 337 86 54-55 Caferağa Mah. Rıhtım Cad. No:2/3 Eski Başkanlık Binası (Beşiktaş İskelesi Karşısı) Kadıköy
 

ARŞİV