ATA'MIZ İÇİN SAYGI ZİNCİRİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 77. yılında binlerce Kadıköylü, Fenerbahçe-Bostancı arasındaki sahil şeridinde ele ele vererek “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu

12 Kasım 2015 - 14:30
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 77. yılında binlerce Kadıköylü, Fenerbahçe-Bostancı arasındaki sahil şeridinde ele ele vererek “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu. Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde dördüncüsü düzenlenen anma törenine katılan binlerce Kadıköylü sabahın erken saatlerinde Sahil Yolu’nda toplandı. Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili arasındaki 6.5 km’lik sahil boyunca toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile ele ele tutuşarak “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte her yaştan Kadıköylü saygı duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.  
Yediden yetmişe çok sayıda yurttaşın katıldığı insan zincirine denizden de kanolar ve tekneler ellerinde bayraklarla destek verdi. Su jetlerinin denizde yaptığı gösteri geçişi ve paramotorcuların havada bayrak açmasıyla sahil boyunca ve denizde görkemli görüntüler oluştu.

“ANMAK YETMEZ ANLAMAK GEREK”
Üzüntü ve gururu bir arada yaşayan Kadıköylüler, 10 Kasım ile duygularını Gazete Kadıköy’e şu sözlerle anlattılar:
Yasemin Sungur: Bugün burada Cumhuriyetimizin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için toplandık. Üçüncü defa bu törene katılıyorum. Şu an çok yoğun duygular hissediyorum. Düşünebiliyor musunuz bu yaşıma rağmen buraya koşarak geldim. Bu tarz anma törenleri sadece Kadıköy’de düzenlenmemeli. Tüm İstanbul’da hatta yurdun her köşesinde 10 Kasım günü anma törenleri düzenlenmeli. Atatürk’ü anmak ve anlamak; O’nun devrimlerine ve açtığı yola sahip çıkmaktan geçer. Biz bugün sembolik bir şey yapıyoruz.
Hatice Ağaoğlu: Bugün çok duygusalım. Hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşıyoru. Saygı zinciri Kadıköy’de dört yıldır düzenleniyor ama ben ilk defa katılıyorum. Bu sebeple de çok heyecanlıyım. Atatürk’ü sadece bugün anmamız doğru değil, yaşamımızın her alanında Atatürk’ü anmalıyız. Anmak da yetmez, Atatürk’ü anlamamız gerekiyor.
Mustafa Duran: Ben İstanbul dışında yaşıyordum. Bu yıl öğrenciliğim sebebiyle Kadıköy’e yerleştim. Yeni bir Kadıköylü olarak bugün burada karşılaştığım tablo beni çok heyecanlandırdı.  Özümüzü unutmamamız gerekiyor. Bu ülke binlerce insanın kendisini feda ederek kurduğu bir ülke.  Atatürk’ü anmak aynı zamanda ülkeye sahip çıkmak demektir diye düşünüyorum.
Ali Elçi: Sadece Kadıköylülerin değil tüm ulusun 10 Kasım’ın anlamını hissetmesi gerek. Bütün ülke aynı duyguları yaşadığımız anda daha güzel günleri göreceğiz. Atatürk’ü iyi anlamamız gerek. Bugün yaşadığımız süreç bizi buna daha da mecbur bırakıyor. Tarihimizi ve geçmişimizi iyi değerlerlendirip geleceğimizi ona göre kurmamız gerek. Bugün burada olmaktan son derece mutluyum.
Hayri Emre: Başından beri Ata’ya Saygı Zinciri törenine  katılıyorum. Bizim Atatürk’e  minnet borcumuz var. Bir adımız ve soyadımız var ise Atatürk sayesindedir. Bugün çok mutluyum çünkü burada Atatürk’ü yaşatıyoruz. Atatürk’ün  unutulmaması için elimizden geleni yapacağız.

Ata'ya Saygı Zinciri video görüntülerini bu linklerden izlemek mümkün: http://on.fb.me/1Poasgi
http://bit.ly/1PBMlZW


ARŞİV