Ataşehir'de Deniz Gezmiş Parkı açıldı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ataşehir’de, aralarında Mustafa Kemal Mahallesi’nde açılan Deniz Gezmiş Parkı'nın da bulunduğu 24 proje törenle hizmete girdi.

31 Mart 2011 - 14:27

Gezmiş Parkı ve Türkan Saylan Tıp Merkezi’nin de aralarında bulunduğu 24 proje, 26 Mart Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete girdi..
29 Mart'ta 2. kuruluş yılını kutlayan Ataşehir Belediyesi, aralarında 11 park, bir tıp merkezi, bir hasta konukevinin açılışı, kültür merkezi, belediye binası, nikâh salonu gibi çok sayıda projenin de temel atma törenini toplu olarak gerçekleştirdi.
Temel atma ve açılış törenlerine katılacağını bildiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kayınpederinin vefatı nedeniyle törene katılamadı. Törene; Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay, Volkan Canalioğlu ile Hurşit Güneş, CHP İl Başkanı Basri Şahin, CHP Maltete İlçe Başkanı Atagün Duygulu, CHP’in ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ile vatandaşlar katıldı.
Törende, Edip Akbayram'ın verdiği mini konserin ardından konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, zor koşullarda, 6 satırlık bir mazbata ile teslim aldığı belediye başkanlığında 2. yılı dolarken, seçim meydanlarında söz verdiği projelerin yüzde 90'nını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Ataşehir'i bir marka ve kültür kenti yapmaya söz verdiğini hatırlatan Başkan İlgezdi, “Bugün burada 24 ayrı projenin açılış ve temel atma törenini yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu kısa zamanda bu kadar hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan İlgezdi'nin konuşmasının ardından tapularına kavuşan 3 bin 500 kişiyi temsilen 3 kişiye tapuları teslim edildi. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları, 12 ilçe belediye başkanı ile birlikte Başkan Battal İlgezdi toplu temel atma ve açılışları gerçekleştirdi. İlgezdi, törenin yapıldığı parka adı verilen Deniz Gezmiş Heykeli’ni de açtı.
22 dönümlük parkta; anfiteatr, basket sahası, kültür merkezi, minikler için oyun alanı, yürüyüş parkurları ve aletli jimnastik için spor alanları da bulunuyor.

AİLESİ DE TÖRENDEYDİ

1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş’in üç metre yüksekliğindeki heykeli ve Deniz Gezmiş Parkı’nın açılışına, ailesi ile 68’liler Vakfı üyeleri de katıldı. Heykelin kaidesinde Deniz Gezmiş’in idama götürüldüğü sırada söylediği sözler yer alıyor.


 


ARŞİV