Ataşehirli otogar istemiyor!..

Ataşehir’de son günlerde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ataşehir sınırları içerisinde yer alan ve Kadıköy de dâhil olmak üzere bölgenin spor yükünü hafifleten tek spor stadı konumundaki Yenisahra Stadı’nın otogar olması gündemde.

09 Ağustos 2011 - 12:11

Mustafa SÜRMELİ


Başta Ataşehir Belediyesi olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkı Yenisahra Stadı’nın otogar olmasına karşı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, ellerine geçen 5000’lik planda Yenisahra Stadı’nın yerinin otogar olarak düşünüldüğünü söyledi. Yenisahra Stadı’nın Ataşehir sınırları içerisinde çok amaçlı kullanılan tek uygun spor alanı olduğunu ifade eden Sadık Kayhan, “Ataşehir Belediyesi Spor Kulübü de buradan yararlanıyor. Haftaya UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçlarına çıkmaya hazırlanan Kadın Futbol Takımımızın da antrenman ve maç yaptığı tek uygun alan Yenisahra Stadyumu” dedi.
 

KAYHAN: ‘İTİRAZ ETTİK, SONUCU BEKLİYORUZ’


Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, “Bilindiği üzere Ataşehir’de spor alanı yok. Yenisahra Stadı’nın yerinde kalmasını istiyoruz. TOKİ’den otopark alanı olduğuna dair 5000’lik planlar geldi elimize. Biz de itirazımızı ilettik. Henüz sonuçlanmadı. Ataşehir Belediyesi’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, çevre örgütleri ve halkımız da itiraz ediyorlar. Burası kamu arazisi. Orası Milli Emlak’a ait bir arazi. Eğer istemediğimiz yönde gelişme olursa yargıya gideriz” diye konuştu.
 


ARŞİV