ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 78. yılında binlerce Kadıköylü Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahil yürüyüş yolunda bir araya gelip “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu

17 Kasım 2016 - 13:54
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa yolculuğunun 78. yılında binlerce Kadıköylü Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahil yürüyüş yolunda bir araya gelip “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturdu.
Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde beşincisi düzenlenen Ata’ya Saygı Zincirinde onbinlerce insan bir araya gelerek 6 buçuk kilometre yolda Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzleştiği an olan 9’u 5 geçe saygı duruşunda buluştu.
Günler öncesinden organizasyonla ilgili toplantılar düzenleyen gönüllüler organizasyonda herhangi bir aksilik yaşanmaması için büyük bir titizlik ve çaba gösterdi. Proje ekibinden Kadıköy Belediyesi Gönüllüsü Nuray Zafer Aybar “Onbinlerce insan soğuk ve yağmurlu havaya rağmen Ata’ya bağlılıklarını, cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıktıklarını ve her geçen gün Atamızı biraz daha özlüyoruz” dedi. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri de “Onun aydınlık yolunda yürüyor, özlem ve şükran ile anıyoruz” dedi. Saygı duruşu öncesinde kaza geçiren bir gönüllünün saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında ambulansa binmek istemesi ise katılımcılarda duygusal dakikalar yaşattı. Aynı gün öğleden sonra Moda Gönüllü Evi’nde Kabataş Erkek Lisesi’nin eski müdürü Korel Haksun ve üyeler “Atatürk’ü Anlamak” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
ANITKABİR’İ ZİYARET
Feneryolu Gönüllüleri 10 Kasım’da Atatük’ün huzuruna çıkarak bağlılıklarını ve onun yolundan gittiklerini ifade etmek için Anıtkabir’e gittiler. Askeri törene katılan gönüllüler Anıtkabir defterine  “Ata’mızı seviyoruz, bugün de onu unutmadık, özlemle anıyoruz” yazdı. Törende duygusal anlar yaşandı.
Koşuyolu Gönüllüleri de Atatürk’ü anmak için 10 Kasım’da Anıtkabir’e giderek ona olan saygı ve sevgilerini gösterdiler. Gönüllü Evi Başkanı Birgül Tetik, Koşuyolu Gönüllüleri adına ziyaretçi defterine “Ata’nın huzurunda onun ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağımıza ve yolundan yürümeye sonsuza kadar devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz” yazarak ziyaretlerini tamamladı.

ARŞİV