Atık malzemelerden kuş evi

Kadıköylü öğrenciler, tasarım dersi projesi kapsamında okul bahçesine pet şişe, karton gibi atık maddelerden birbirinden güzel kuş evleri yaptı

24 Temmuz 2015 - 10:05
Mustafa SÜRMELİ
Okul bahçesinde oluşturdukları doğal tarım bahçesiyle gündeme gelen Kadıköy Faik Reşit Unat Ortaokulu öğrencileri Teknoloji Tasarım dersinde kuşlar için küçük kuş yemi evleri tasarlayarak okul bahçesindeki ağaçlara astı.

KUŞLAR MUTLU, BİZ DE…
Öğrenciler ise ders dışındaki zamanlarda hem doğal tarım bahçesiyle ilgilenmekten hem de yaptıkları kuş evlerinden kuşların yararlanmasından çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, özellikle sıcak günlerde kuşların susayıp acıktıklarında okul bahçesindeki kuş evlerine geldiklerini anlattılar.
Minik kuş evlerinin görenlerin de ilgisini çektiğini söyleyen Okul Müdürü Ali Arslan, “Çocukların, doğayı daha iyi anlamaları, sevmeleri için Teknoloji Tasarım derslerinde kuş yemi evleri, kuş yuvası yaptılar. Su bidonu, pet şişe gibi atık maddelerden yararlanarak yaptılar evleri. Üzerlerini hayallerince süslediler, boyadılar. Okul bahçesindeki ağaçlara astılar. Burada amaç, çocukların doğaya duyarlı olarak yetişmesi” dedi.
Okul öğretmenlerinden Mine Yalın ise doğal tarım bahçesi oluştururken doğanın bir bütün olduğunu, canlıların da doğanın bir parçası olduğunu öğrencilere anlatmayı amaçladıklarını belirtti. Yalın, “Bitki yetiştirirken kuşlar geliyorlar, bahçedeki tohumları, bitkileri yemeye çalışıyorlar. Biz onlara küçük yemlikler yaparsak daha mutlu olurlar diye düşündük. Teknoloji Tasarım öğretmenleriyle konuştuk. Öğrenciler de atık maddeleri dönüştürerek küçük kuş evleri yaptı” diye konuştu.

ARŞİV