Atık merkezini ziyaret

Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, Kadıköy Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Merkezi’ni ziyaret etti, çalışmaları yakından izledi.

11 Şubat 2016 - 14:05
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, Kadıköy Belediyesi Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Merkezi’ni ziyaret etti, çalışmaları yakından izledi. Görevliler, belediye araçlarının evlerden, işyerlerinden, resmi kurumlardan topladığı kağıt, plastik eşya, cam ve metal gibi maddelerin merkeze getirildiğini, cinslerine göre ayrıştırılan ve sıkıştırılan günlük 30 tonu bulan atıkların belediyeden anlaşmalı tesislere gönderildiğini belirtti.

BEL VE SIRT AĞRILARI
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri’nni konuğu olan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Mesut Fatih, boyun, bel ve sırt ağrılarının nedenleri, korunma ve tedavi yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Modern çağın hastalığı olan bel ağrısına yaşlanmanın, uzun boylu olmanın, kilolu olmanın ve de duruş bozukluklarına neden olan meslek gruplarının etken olduğunu söyledi. Fatih, bel ağrısının tedavisinde sırtüstü yüzmenin çok faydalı olduğunu belirtti. 

SUYUN ETKİLERİ
Eğitim Uzmanı Metin Polat, Kriton Curi Parkı gönüllülerine “Suyun insan sağlığı üzerindeki Etkileri”ni anlattı. “İyi su nasıl olmalı” sorusuna yanıt olarak Hijyen, PH değeri ve ORP değeri olmak üzere 3 faktörün altını çizdi. Suda bulunması gereken beş tane  hayat mineralinin Sodyum, Potasyum, Magnezyum, Kalsiyum ve Demir olduğunu, bu  minerallerin de kanda etkili rol oynadığını belirten Polat,  Türkiye’de Nazilli’de, Japonya da ise Okinova  adasında  yüksek mineralli su  çıktığını ve bu bölgelerde  insan ömrünün  çok uzun olduğunu ifade etti.

ARŞİV