Atıklar çöpe değil geri dönüşüme

Öğrenciler atıkları geri dönüştürmeyi öğreniyor

21 Nisan 2016 - 13:51
Mustafa SÜRMELİ

Öğrenciler atıkları geri dönüştürmeyi öğreniyor. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları ayrıştıran Faik Reşit Unat Ortaokulu öğrencileri, 15 Nisan Cuma günü 10.30’da geri dönüşüm ve atıklarla ilgili bir eğitime katıldı. Etkinlik kapsamında Kadıköy Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşe Nihan Ayışık öğrencilere, ‘Çevre ve Atık Yönetimi’ konulu eğitim verdi. Atıkların nasıl geri dönüştürülmesi gerektiği konusunda bilgilerin verildiği öğrencilere, atıkların doğru şekilde ayrıştırılıp, geri dönüştürülmesiyle ekonomik olarak kazanım elde edildiği anlatıldı.
Eğitimin ardından öğrencilerden oluşan “Çevreye Sevgi” korosu kendi besteleri olan, geri dönüşüm ve çevre şarkılarından oluşan minik bir dinleti sundu. Mini konserin özel bir önemi daha vardı ki o da öğrencilerin kullandığı enstrümanların atık plastik pet şişelerden yapılmış olmasıydı. Öğrencilerin pet şişelerden yaptıkları enstrümanlar ilgi çekti. Ayrıca okulda öğrenip evde uyguladıkları ‘problemi merkezinde çözüyoruz’ projesi kapsamında, öğrenciler evlerinde yaptıkları atık kutuları sayesinde atıkları özelliklerine göre ayrıştırdılar.

YARIŞMA DÜZENLENECEK
Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü, okullarda atık toplama yarışması düzenleyecek. İlk ve ortaokullarda düzenlenecek olan Atık, Elektrikli, Elektronik Eşya yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirilecek. Belediyenin, derece alan okullara çevre haftasında ödüllerini vereceği belirtildi. Yarışmaya son katılım tarihi 27 Mayıs.

ARŞİV