ATKILAR TAKIMDAN

Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Yeldeğirmeni Forza oyuncuları, antrenman sonrası da taraftarları için atkı örüyor

26 Eylül 2014 - 12:07
Yeldeğirmeni Forza, Kadıköy’ün, kadın ve erkek futbolcuların aynı takımda yer aldığı farklı mahalle takımlarından. Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Yeldeğirmeni Forza oyuncuları, antrenman sonrası da taraftarları için atkı örüyor

Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada tamamlayan Karşı lig ekiplerinden Yeldeğirmeni Forza yeni sezona yaklaşık bir ay kala çalışma temposunu arttırdı. Teknik ve taktik çalışmalarını Kadıköy Belediyesi'nin Kalamış Gençlik Merkezi’ndeki halı sahalarında sürdüren Yeldeğirmeni Forza bunun dışındaki antrenmanlarını ise Yeldeğirmeni’ndeki küçük boş bir arsada sürdürüyor. Mahalle gençlerinin kurduğu takımın ilginç özelliklerinden biri, kadınların da kadroda yer alması. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de ilk kez uygulanan Karşı Lig’te kadın ve erkek futbolcular aynı takımda yer alıyor.

TEKNİK, TAKTİK VE ÖRGÜ ANTRENMANLARI
Yeldeğirmeni Forza’nın kadın oyuncuları 13 takımdan oluşan sokak liginde geçtiğimiz sezonda mahallelerini başarıyla temsil etmişler.
Endüstriyel futbola, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret söylemine karşı organize edilen ligin yeni sezonunda endüstriyel futbol'a karşı kendi ördüğümüz taraftar atkılarımızla sahalardayız!” diyen takım oyuncuları farklı bir antrenman programı uyguluyor. Kalamış Gençlik Merkezi ve Yeldeğirmeni’nde, binalar arasındaki küçük bir arsada yorucu geçen teknik ve taktik çalışmaların ardından antrenman programının en ilgi çeken bölümüne geçiliyor. Antrenman programının çalışma araçları ise bir çift örgü şişi ve örgü ipi… Hakemsiz maçları ve sponsora ihtiyaç duymayan takımlarıyla dikkat çeken sokak ligindeki maçlarda kendilerini izlemeye gelen taraftarlarına dağıtmak amacıyla takım atkıları yapıyorlar. Kadın-erkek tüm oyuncular top antrenmanı sonrası oturup örgü örmeye başlıyorlar.
Forza Yeldeğirmeni takımının kadın futbolcularından Ferda, takımın iyi bir hava yakaladığını, ikinci sezon hazırlıklarının iyi gittiğini söyledi. Bir kadın olarak futbolun içinde geçen keyifli bir sezon yaşadıklarını belirten Sayın, futbolla yakından uzaktan ilgisi olmayan biri olarak yeşil sahalarda olmasından dolayı hissettiklerini esprili bir ifadeyle anlatıyor. İkinci atkıyı yapmaya başladığını söyleyen Sayın, bu sezon güzel goller atıp şeytanın bacağını kıracağını söylüyor.
Mor, siyah ve turuncu renkli takımın kaptanı Selin ise her Çarşamba hazırlık maçlarıyla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtiyor. Kadın ve futbol kavramlarına ilişkin bugüne kadarki algıyı kırmak için takımda yer aldıklarını belirten Görkem ile Ferda da takımdaki erkeklerin örgü örme konusunda aşama kaydettiğini belirtiyorlar.
Takımın erkek oyuncuları Barış ile Kadim ise sponsora ihtiyaçları olmadığını, taraftar atkılarını kendilerinin ördüğünü, sadece Kadıköy’de maç yapacakları yeşil alanlara ihtiyaç duyduklarını ifade ediyorlar.  

ARŞİV