Atölyelerde ilk yardım eğitimi

Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin, başlattığı “İş Kazalarında İlk Yardım” projesi "alana indi". Poliklinik yakınlarındaki bir çanta atölyesindeki işçiler, işlerin aksayacağı endişesiyle eğitime...

02 Mayıs 2011 - 10:15

“İş Kazalarında İlk Yardım” projesi ‘ALANA İNDİ’

Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin, başlattığı “İş Kazalarında İlk Yardım” projesi "alana indi". Poliklinik yakınlarındaki bir çanta atölyesindeki işçiler, işlerin aksayacağı endişesiyle eğitime katılmak için polikliniğe gelemedi. Bunun üzerine sağlık görevlileri atölyeye giderek işçilere ilk yardım eğitimi verdi. Eğitim sonunda işçilere ilk yardım çantası ile "İş Kazalarında İlk Yardım" kitapçığı da dağıtıldı.


Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin, Göztepe Sanayi Sitesi çalışanlarına yönelik başlattığı “İş Kazalarında İlk Yardım” projesinin altıncı semineri, çanta atölyesinde gerçekleşti. İlk yardım çantası ile ‘İş Kazalarında İlk Yardım’ kitapçının dağıtıldığı seminerde, Proje Koordinatörü Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Deniz Erbuğ tarafından çalışanlara, kaza geçirdikleri zaman ilk anda ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi verildi. Yanıklar, kesikler, burkulmalar, organ kopmaları hakkında ayrıntılı bilgi veren Erbuğ, anında müdahalenin önemine vurgu yaptı.

“SEMİNER ÇALIŞMALARINI ALANDA VERMEYE BAŞLADIK”
14 Mart’ta başlatılan proje kapsamında şu ana kadar 118 kişiye eğitim verildiğini belirten Proje Koordinatörü Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Deniz Erbuğ, semirleri etüt merkezinde verdiklerini söyledi. Erbuğ, “Çanta atölyesi sahibi Kadriye Kozkıraç, maket bıçağı ile elini kestiği için Polikliniğimize geldi. Kendisine gerekli tedaviyi uyguladık. İş kazalarında ilk yardım semineri verdiğimizi anlattık. Eğer isterlerse atölyede çalışanlara ilk yardım semineri vereceğimizi söyledik. O da olumlu karşıladı. Altıncı seminerimizi etüt merkezinin dışında atölyede verdik” dedi. Atölye sahibi Kadriye Kozkıraç ise, “Bu proje sayesinde iş kazasında ben ve atölyede çalışan arkadaşlarım, ilk anda ne yapmamız gerektiği hakkında önemli bilgiler edindik. Kardeşimin de araba servisi atölyesi var. En kısa zamanda kardeşimin iş yerinde de bu seminerin verilmesini istiyorum” dedi. İlk alan çalışması talebinin de Göztepe Sanayi Sitesin’de yer alan cam atölyesinden geldiğini belirten Dr. Deniz Erbuğ, “Sanayi Sitesi’ne seminer hakkında bilgi vermek için gittiğimizde, atölye çalışanları sayılarının fazla olduğu için etüt merkezine gelemeyecekleri için seminer çalışmalarını atölyede yapılmasını istediler. 30 Mart Çarşamba günü cam atölyesinde verdiğimiz dördüncü seminer ile alana indik”diye konuştu.


“İŞÇİLERİN İLK YARDIM ADRESİ POLİKLİNİK”
Göztepe Sanayi Sitesi’ne arkadaşına yardım etmek için giden elinin cam ile kesilmesi sonucu Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği’ne getirilen Mustafa Pehlivan,”Arkadaşım beni ilk olarak buraya getirdi. Sanayi Sitesi’nde çoğu kişi Poliklinik ve seminer hakkında biligi sahibi” dedi.

Haber: Seyhan KALKAN VAYİÇ
Fotoğraflar: Sinem TEZER


ARŞİV