Avanak Avni heykeline saldırı

Ünlü karikatürist Oğuz Aral'ın mizahımıza kazandırdığı Avanak Avni heykeli, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı

12 Kasım 2022 - 14:39

Ünlü karikatürist Oğuz Aral’ın mizahımıza kazandardığı  Avanak Avni karakterinin bronz heykeline saldıran kimliği belirsiz kişi veya kişiler, heykeli yerinden sökerek zarar verdi. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin duvarına çizilen Sıdıka karakteri de sprey boya ile karalandı.

Kadıköy Belediyesi’nin karşısında yer alan ve hemen karşısındaki Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'ni işaret eden Avanak Avni heykeli, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yerinden sökülerek yere düşürüldü. Zarar gören 80 kiloluk bronz heykel, Kadıköy Belediyesi tarafından onarıldıktan sonra tekrar eski yerine konulacak.

Heykelin dikildiği kavşağın hemen karşısında bulunan Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin duvarına çizilen Sıdıka karakteri de spres boya ile karalandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırganların tespit edilerek cezalandırılmaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, heykelin yakında yeniden yerine konacağını söyledi.

DAHA ÖNCE DE ÇALINMIŞTI

Heykeltraş Yunus Tonkuş tarafından yapılan Avanak Avni heykeli, 17 Aralık 2018’de çalınmıştı. Yaklaşık iki hafta sonra bulunan 80 kiloluk heykel tekrar yerine konulmuştu. Heykeli çalan Gökmen Turunç, bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Heykel, hem Kadıköy ve Hasanpaşa’ya gelenleri selamlıyor, eliyle karşısında bulunan Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’ni gösteriyor.


ARŞİV