Avni Amca izleyenleri ağlattı

Avni Amca’nın galası 22 Mart 2013 Cuma günü, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Duygu dolu kısa film metropol yaşamında yaşlıların sorunlarına dikkat çekiyor.

27 Mart 2013 - 16:36
Mustafa SÜRMELİ  

Hikâyesini gerçek bir olaydan alan, Çiğdem Topaloğlu’nun yazıp yönettiği “Avni Amca” adlı kısa film, Yaşlılar Haftası’na denk gelen 22 Mart 2013 Cuma günü, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan gala gösterimi ile seyirciyle buluştu. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin ana sponsorluğunu üstlendiği filme Kadıköy Belediyesi mekân sponsoru olarak destek verdi. Gençlerin aile büyükleri ile katıldıkları, yoğun ilgi gören gala sırasında fuayede yapılan özel düzenlemeler de dikkat çekti. Fuayede oluşturulan Avni Amca Parkı’na yerleştirilen banklarda katılımcılar dinlenme fırsatı bulurken, onlara simit, kuruyemiş ve içecek ikramlarında bulunuldu. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreya Ensari, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner ile Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu da Avni Amca Parkı önünde objektifimize poz verdi. 

ENSARİ, YAŞLILARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Yaşlılığın kaçınılmaz bir süreç olduğunu, yaşlıların sorunlarının çözümü ve mutlu bir yaşam sürmelerinin herkesi yakından ilgilendirdiğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreya Ensari, “Yaşlıların sosyal güvenlik koşulları ve yaşam düzeyleriyle ilgili sorunların çözümü kaygılarını azaltacak ve topluma katılımlarını arttıracaktır” dedi.Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla sosyal bir çalışmaya katkı verdiklerini söyleyerek, “Yaşlılarımızın toplumdaki konumu hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir çalışma. Bu çalışmaya katkı vermek bizim için ayrıcalık” dedi. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu da anlamlı bir sponsorluk yaptıklarını belirterek, yaşlıların hayatını kolaylaştıracak ürünleri üretmeye önem verdiklerini belirtti. 

USTA OYUNCU İZLEYENLERİ AĞLATTI 
“Hiçbir şey göründüğü kadar değildir...” sloganı ile gösterime giren filmde; Toron Karacaoğlu, Zerrin Nişancı, Beyza Şekerci, Elif Atakan, Canan Okan ve Coşkun Özmeriç gibi isimler rol alıyor. Oyunculardan Beyza Şekerci'nin moderatörlüğünü üstlendiği geceye, kalemiyle yıllara meydan okuyan gazeteci, mimar ve yazar Aydın Boysan samimi sohbeti ile büyük renk kattı.Avni Amca metropol yaşamının, en sevdiklerimize bile zaman ayırmayı eziyet olarak görmemize neden olan hızlı ve insanı tüketen temposuna vurgu yapıyor. Film izleyiciyi önyargıları ile yüzleştirirken, “Sevdiklerime yeterince zaman ayırabiliyor muyum?” sorusu üzerinden bir vicdan muhasebesinin yolunu açıyor. Yapımcılığını Lavanta Film’in üstlendiği Avni Amca, önümüzdeki dönemde uluslararası festivallere de katılacak. 

ARŞİV