Avrupa kapısını Open Days ile açtı

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Open Days 2011 kapsamında Brüksel’de temaslarda bulundu...

27 Ekim 2011 - 11:12

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Open Days 2011 kapsamında Brüksel’de temaslarda bulundu.

Open Days 2011 kapsamında, 9. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası kutlandı.
Brüksel’de 10-13 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyesi belediyelerin başkanları katılarak ülkelerinin ve bölgelerinin tanıtıma konusunda bir dizi temaslarda bulunma fırsatı da elde etti.
Open Days 2011 9. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katılmak üzere Türkiye’den Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Brüksel’e giti.
 
ÜLKELER İÇİN STRATEJİK BİR BULUŞMA
 
AB karar mercilerini, ulusal, yerel ve bölge politikacılarını; politika uzmanlarını, iş dünyası temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını biraraya getiren etkinliğe her yıl yaklaşık 6.000 yerel yönetim yöneticisi katılıyor. Open Days Haftası boyunca 111 çalıştay ve çok sayıda paralel etkinlik düzenlenirken, bölgeler ve şehirlerarasında işbirliği, kapasite oluşturulması, iletişim ağı kurulması, en iyi uygulamaların paylaşımı, yerel gelişimin uluslararası boyuta taşınması ve bu amaçlara yönelik olarak medyadaki görünürlüğün arttırılması hedeflendi.
Kısaca yerel idarelerin hizmet kalitelerini arttırmalarının hedeflendiği hafta boyunca Kadıköy Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu SODEM üyesi belediyeler seminer ve çalıştaylara katılarak, AB’li paydaşlarıyla toplantı ve görüşmeler gerçekleştirme olanağı buldular.
 
 
 

ARŞİV