Avrupa'nın en iyisi; Kozzy!

Kadıköy Belediyesi'nin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Kozzy, Avrupa'nın en iyi AVM'si seçildi. Kozzy, şimdi de dünyanın en iyisi seçilmek için Amerika’da yarışacak...

21 Haziran 2011 - 13:40

Kadıköy Belediyesi'nin yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Kozzy, Avrupa'nın en iyi AVM'si seçildi. Kozzy, şimdi de dünyanın en iyisi seçilmek için Amerika’da yarışacak...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ile Amerikalı yatırımcı AGP’nin iştirakı olan Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, Avrupa’nın en büyük perakende organizasyonu Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi’nin (International Council of Shopping Centers–ICSC) 2011 Avrupa Alışveriş Merkezleri ödülüne Türkiye'den layık görülen tek alışveriş merkezi oldu. Kozzy, mimari konsepti, marka karması, pazarlama stratejisi, lokasyonu, yenilikçi yaklaşımı, ulaşım ve müşteri memnuniyeti, çevreye duyarlılığı, hizmet çeşitliliği, sosyal, kültürel, ekonomik ve çevreye duyarlılığın sürdürülebilirliği gibi ayırt edici özellikleri ile perakende sektörünün en prestijli ödülü olan Avrupa’nın En İyi Alışveriş Merkezi kategorisinde ICSC 2011 ödülüne layık görüldü.

HEDEF DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

ICSC’ nin 15 Haziran günü Paris’te başlayan 2011 Avrupa Konferansı’nın ilk gününde Avrupa’nın en iyileri olmaya aday olarak finale kalan AVM’ ler arasından kazananlar ilan edilerek ödüllerini aldı. Birçok Avrupalı rakipleri arasından sıyrılarak finale kalan iki AVN arasında yer alan Kozzy, AMPD 2010-2011 Türkiye’nin En İyi Alışveriş Merkezi ödülünden sonra ICSC 2011’de de Avrupa’nın En İyi Alışveriş Merkezi ödülünü kazanarak başarısını uluslararası arenada kanıtladı.
Ödül töreninde konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Baysal, “Geçtiğimiz yıl Optimum ile yakaladığımız 2010 yılı Avrupa’nın En İyi Outlet'i ödülünden sonra bu yıl da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezimiz ile bayrağımızı Fransa’da dalgalandırmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. 10.000 metrekarelik arazi üzerine kurulu olan Kozzy, Kadıköy Belediyesi ve Rönesans arasında oluşturulan 29 yıllık bir Yap-İşlet-Devret modeli ile geliştirmiş olduğu mükemmel işbirliği çerçevesinde Kozyatağı semt sakinlerinin en gözde buluşma noktası oldu” dedi.
Kozzy'in, bu yıl sonu Amerika’da Las Vegas’da düzenlenecek olan ReCon (Real Estate Conference) Dünya Gayrimenkul Konferansı 2012 Dünya’nın En İyileri Ödülleri için de finalist olduğunu açıklayan Baysal, “'Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi için yeni hedef dünyanın da en iyi semt alışveriş merkezi olmaktır. Bu konuda da son derece iddialıyız Darısı dünya şampiyonluğumuza...” ifadesini kullandı.
ICSC Avrupa Yönetim Kurulu ve Jüri Üyesi Avi Alkaş ise törenden sonra Rönesans Alışveriş Merkezleri’nin neredeyse her yıl ICSC’den ödül almasının büyük bir başarı olduğunu belirterek, Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak nezdinde tüm şirket çalışanlarını kutladı.


ARŞİV