Avrupalı eğitimciler Kadıköy'de

‘Eğitimde Kalite’nin Yükseltilmesi’ konulu Çalışma Ziyareti’ne Avrupa’nın 10 farklı ülkesinden eğitim yöneticileri katıldı...

26 Ekim 2011 - 10:46

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Eğitimde Kalite’nin Yükseltilmesi’ konulu Çalışma Ziyareti’ne Avrupa’nın 10 farklı ülkesinden eğitim yöneticileri katıldı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AB Hayatboyu Öğrenme Programı, Transversal Çalışma Ziyaretleri projesi kapsamında, Avrupa'dan 10 eğitim yöneticisi Kadıköy'e geldi. 10-14 Ekim tarihlerindeki ziyarette, konuklar Şube Müdürü Fahri Cürebal ve Ar-Ge Ekibi tarafından ağırlandı.
“Eğitimde Kalitenin Yükseltilmesi” konu başlıklı çalışma ziyaretine, Norveç, Belçika, Fransa, Estonya, Romanya, Polonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Almanya’dan okul müdürleri, eğitim yöneticileri ve müfettişleri katıldı. Çalışma ziyareti kapsamında, Türkiye’nin ve katılımcı ülkelerin eğitim sistemleri, kalite güvence sistemleri ve karşılaşılan sorunlar hazırlanan sunumlar eşliğinde incelenerek, eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik işbirliklerinin görüşüldüğü toplantılar yapıldı. Türk eğitim sisteminin tanıtılması ve eğitim kalitesinin arttırılmasını desteklemek amacıyla Kadıköy Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi ve özel ilköğretim, lise ve meslek liselerine ziyaretler gerçekleştirildi. İstanbul’u tanıtan turistik geziler yapıldı. Çalışmanın son günü olan 14 Ekim Cuma günü, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşen Bakioğlu’nun, İstanbul genelinde görev yapan eğitim yöneticilerine, İstek Vakfı Semiha Şakir Anadolu Lisesi konferans salonunda verdiği “Kaliteli Okul, Düşünen Okul, Yaratabilen Okul” konulu konferans sonrasında, çalışma ziyaretinin sonuçları değerlendirildi.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar “Gerçekleştirmiş olduğumuz bu ve bunun gibi çalışmalarla, eğitim sistemlerinin karşılaştırılması ve geliştirilmesinin yanı sıra kurulan dostluklarla, Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünün gerektirdiği dünya barışı ve kardeşliğe de hizmet edilmektedir” dedi.
 
 
 

ARŞİV