AY IŞIĞINDA TİYATRO KEYFİ

Bu yıl 13.sü düzenlenen Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, sıcak yaz günlerinin serin akşamlarında, ayışığının parlaklığında alternatif bir tiyatro izleme deneyimi sunuyor

31 Temmuz 2015 - 11:09
Bu yıl 13.sü düzenlenen Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, sıcak yaz günlerinin serin akşamlarında, ayışığının parlaklığında alternatif bir tiyatro izleme deneyimi sunuyor

Sıcak, bunaltıcı bir hava. İnsanın oturduğu yerde yapış yapış olduğu bir zaman. Bütün bu zamanlar içinde sıkıcı yaz akşamlarını iki hafta boyunca eğlenceye dönüştüren bir mekân. Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatrosu. Kadıköylüler bilir; 13 yıldır bu mekânda her yaz bir tiyatro şöleni yaşanıyor. Yıl içinde ya parasızlıktan ya zamansızlıktan izleme imkânı bulamadığımız birçok oyunu bu festivalde görme olanağı yakalıyoruz. Üstelik ücretsiz, açık havada, yıldızların altında, her yerden gelen insanlarla yan yana. Burada tiyatro âşıkları da var, yılda bir kez sadece bu festival sayesinde oyunları izleyen de. Ama hepsinin ortak noktası yaz akşamlarında sanatla iç içe olmayı tercih etmeleri.
 
15 GÜN 15 OYUN
Kadıköy Belediyesi, bu yıl da 15 farklı oyunu 15 gün boyunca ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturacak. Bin 500 kişilik amfi tiyatro, geçmiş 12 yılda olduğu gibi sanatsever Kadıköylüler tarafından dolup taşacak.
3 Ağustos akşamı Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun “Ödünç Yaşamlar” oyunuyla başlayacak festival, 17 Ağustos akşamı Dostlar Tiyatrosu’nun “İnsanlarım” oyunu ile sona erecek.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin yeni grupları var. İkinci Kat Gösteri Sanatları, İstibdat Kumpanyası, Tebdil-i Mekân Prodüksiyon Tiyatrosu, Sahnekarlar gibi tiyatro grupları ilk kez festivalde yer alıyor.
Kadıköy Tiyatro Festivali’nin gediklisi olan tiyatro grupları Tiyatrokare, Kabare Dev Aynası Tiyatrosu, Tiyatro Ak’la Kara, Dostlar Tiyatrosu da bu yıl yine ilgi gören oyunlarıyla sahnede olacaklar. Festival programının tümünü 5. Sayfamızda görebilirsiniz.



ARŞİV