Aylar geçti bir gelişme yok

Kurbağalıdere’nin balçığını taşıyan bir hafriyat kamyonunun ezdiği Şule İdil Dere’nin ölümü üzerinden 143 gün geçti

29 Eylül 2016 - 15:49
Kurbağalıdere’nin balçığını taşıyan bir hafriyat kamyonunun ezdiği Şule İdil Dere’nin ölümü üzerinden 143 gün geçti. Şule İdil Dere’ye çarparak ölümüne neden olan kamyon şoförü ise olaydan sonra ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı. Vekil avukatlardan aldığımız bilgiye göre, olaya ilişkin bilirkişi incelemesi devam ediyor. Dava tarihi ise henüz belli değil.

ÖNERGELERE CEVAP VERİLMEDİ
Sorumluların yargılanması ve soruşturmaların bir an önce başlamasını isteyen Dere’nin yakınları change.org üzerinden imza kampanyası başlattı. “İdil’in canını alan, bir gece bile gözaltında kalmadı” başlığı ile başlatılan imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi: “Şule İdil Dere’yi Yoğurtçu Parkı yaya yolunda Kurbağalıdere’den balçık taşıyan hafriyat kamyonunun neden olduğu kaza denilen cinayette kaybettik. Sorumluların yargılanması, caydırıcı cezalar alması için davanın başlatılmasını istiyoruz. Hiçbir can güvenliği tedbiri almadan, yayaları uyarmadan bir parkın yürüyüş yolunda hafriyat kamyonu çalıştırırsanız can alabileceğinizi bilirsiniz, bunu bile bile tedbir almazsanız meydana gelen şey “kaza” değil ‘cinayet’ olur.”
Şule İdil Dere’nin ölümünün araştırılması için TBMM’ye ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne soru önergelerinin verildiği hatırlatılırken, aylar geçmesine rağmen soru önergelerine henüz yanıt verilmediği ifade edildi.

ARŞİV