Baba Zula şarkılarını Yeldeğirmeni için söylüyor

Kadıköy’ün tarihi semti Yeldeğirmeni’nde Gezi direnişi sonrası örgütlenen Yeldeğirmeni Dayanışması, mahallede yıllardır atıl durumda bulunan eski bir inşaatı, dayanışma evine çevirdi.

06 Kasım 2013 - 12:04

Tamamen kendi imkanlarıyla ve mahallelinin dayanışmasıyla, pencereleri takılan, badanası yapılan bu yeni ortak alanın kullanılır duruma getirilmesi için daha çok malzemeye ihtiyaç var.
Bu ihtiyacı tüm Kadıköylülerin dayanışmasıyla karşılayacağını düşünen Yeldeğirmeni Dayanışması bir konser düzenliyor. Baba Zula ve Sekerse Tehlike gruplarının sahne alacağı dayanışma konseri 12 Kasım Salı akşamı Kadıköy Sahne’de gerçekleştirilecek.
Yel değirmeni dayanışması konserle ilgili şu çağrıyı yapıyor:
“Yeldeğirmeni Dayanışması olarak bir kaç aydır hummalı bir çalışmanın içerisindeyiz. Mahalle evi, dayanışma evi, işgal evi, ev, squat, Don Kişot… Bütün bu isimler ve daha fazlası Yeldeğirmenine gelen her yeni insanla, fikirle, eylemlilikle güzelleşen, çiçekleşen ortak bir alanı işaret ediyor. Mahallede bulunan ve uzun yıllardır kullanılmayan, çürümeye terk edilmiş, inşaat halindeki bir binayı işgal ettik ve şimdi hep birlikte inşa etmeye çalışıyoruz. Aslında başka bir dünya inşa etmeye çalışıyoruz. Kapıları herkese açık olan, çıkar güdülmeyen bir dünya...
Bunu daha önce nasıl ki bir parkta yaptık şimdi bir evde yapmaya çalışıyoruz. Mahalledeki Hanife Teyzenin yemek yaptığı, Fransalı Lydie’in sırtında hafriyat taşıdığı bir dünya şimdilik. Hayal ettiğimiz “Başka Dünyayı” hep birlikte kurmak için, daha fazla çimentoya, alçıya, emeğe, fikre ihtiyacımız var. Eve bir çivi de benden olsun diyorsanız;12 Kasım saat 20:00’ de Babazula ve Sekerse Tehlikenin sahne alacağı Kadıköy Sahne’ ye herkesi bekleriz. Biletler 20 TL olmakla birlikte elde edilecek kağıt parçaları, evimize çimento, alçı, ısı yalıtımı, duvar, tahta olarak geri dönecektir. 12 Kasım’da Kadıköy Sahne’de sizleri bekliyor olacağız. 
Biletler için Yeldeğirmeni Dayanışması facebook, twitter sayfalarından ve mail grubundan iletişime geçebilirsiniz.”
 
 

ARŞİV