Babaların eğitimi başladı

Kadıköylü babalar çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim alıyor.

05 Nisan 2012 - 13:31

Kadıköylü babalar çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim alıyor

Kadıköy Belediyesi ve AÇEV işbirliği ile babalara yönelik başlatılan ücretsiz Baba Destek Programı'nın (BADEP) ilk toplantısı yapıldı.
26 Mart akşamı gerçekleştirilen toplantıya 20’ye yakın baba katıldı. Toplantıda BADEP Eğitim Sorumlusu İzzet Şengel ve Deniz Doğruöz, programın hedef ve amaçları doğrultusunda bilgi verdi. BADEP'in babanın çocuk gelişiminde faal rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir program olduğunu belirten Doğruöz, katılanların çocuklarına karşı davranış ve tutumlarının değişeceğini söyledi. Eğitimlerin, 3-11 yaş dönemi çocukların babalarına yönelik olarak 10-13 hafta, haftada bir ve 2,5 saat süreyle ücretsiz verildiğine dikkat çeken Şengel de “BADEP programında belli başlı olarak; çocuğun gelişimini engelleyen aile tutumları ele alınıyor ve demokratik tutum üzerinde duruluyor. Bunu hayata geçirebilmek için diğer oturumlarda babanın uygulayabileceği yöntemler ortaya koyuluyor. Ayrıca çocukların olumlu davranış geliştirmesi için babanın yapabilecekleri, sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel ve cinsel gelişim alanlarını nasıl destekleyebileceği ele alınıyor. 3-11 yaş programında özellikle bu dönemin çocuk gelişimindeki önemi, cinsiyet ayrımcılığının olumsuz etkileri, bu konularda babanın neler yapabileceği ve okul öncesi eğitimin önemi üzerinde duruluyor” dedi. İzzet Şengel, grup ortamında babaların, çocuklarıyla ilişkilerinde yaşadıkları deneyimleri paylaşarak birbirlerinden de bir şeyler öğrendiklerini vurgulayarak, “Her oturumdan sonra ‘Babaların eylem planı’ çalışmasıyla öğrendiklerini çocuklarıyla ilişkilerine aktarmalarını amaçlıyoruz. Eşlerin de babanın grupta öğrendiklerini desteklemesi için her oturumdan sonra annelere mektup gönderiliyor. Ayrıca öğrenilenlerin etkileri konusunda annelerle de 2 oturum yapmayı planlıyoruz. Kursun sonunda da babalara birer sertifika vereceğiz” diye konuştu.
BADEP toplantıları her pazartesi saat 19.45’te yapılacak. Başvuru, Bilgi ve Kayıt: Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tel: (0 216) 542 50 00 (1223/1225)

ARŞİV