Bağdat Caddesi 24 saat yaşayan bir bölge olacak

Kadıköy Belediyesi kent esnafının eşit rekabet şartlarında çalışabilmesinin önünü açmak adına başlattığı uygulamayla kent çapında işyerlerinin çalışma saatlerine düzenleme getirdi.

16 Mart 2012 - 11:01

Kadıköy’de kent yaşamının daha çağdaş ve yaşanılır olması için çalışmalar devam ediyor. Kentlinin mutluluğu, esnafın memnuniyetinin arttırılması adına Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulamalar vatandaştan da tam not alıyor. Son olarak kentteki işyerlerine yönelik yeni bir uygulama başlatıldı. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Kadıköy esnafının eşit rekabet şartlarında çalışmasının önünü açacak yeni bir uygulamayı başlattıklarını, işyerleri açılış kapanış saatlerine çeki düzen getirdiklerini söyledi. Özocak, en tanınmış markaların şubelerinin yer aldığı ve dünyanın en büyük 4. Caddesi seçilen Bağdat Caddesi’nin 24 saat yaşayan bir bölge olması için de ilk adımı attıklarını açıkladı.

Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak yaptığı açıklamada; Kadıköy Belediyesi’nin, gelişen ekonomik yapı ve şehircilik ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak yaptığı düzenlemelerle ana arter olmayan sokak ve caddelerdeki büfelerin 06:00-02:00 saatleri arasında; Büyükşehir Belediye Encümeni kararı dışında kalan mağaza, çantacı, ayakkabıcı, mobilyacı, elektronik ve elektrikli eşya satış yeri, hediyelik eşya, kitap, kırtasiye ve diğer perakende satış yapan işyerlerinin 08:00 ile 22:00 saatleri arasında çalışacağını, kuyumcular ve döviz bürolarının genel güvenlik açısından farklılıkları nedeniyle açılış kapanış saatlerinin aynen devam edeceğini ve Bağdat Caddesi’ndeki kuyumcuların Pazar günleri Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 13.05.2008 tarih 910-896 sayılı kararındaki tedbirleri ve ilgili kurumlardan izin alımları halinde çalışabilmelerinin Belediye Encümeni’nin toplantısında oy birliğiyle kabul edildiğini söyledi.
İlçenin bazı bölgelerinde işyeri açılış kapanış saatlerinde sorun yaşandığını, Belediyelerin bir görevinin de ticaret hayatının önünü açmak ve onların rekabet ortamında çalışmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Hulusi Özocak, yetki bölgelerinde yaptıkları uygulamalarla haksız rekabeti önlemeye çalıştıklarını ifade etti. Vatandaşın ve esnafın mutluluğunun kendileri için önemli olduğunu, hem vatandaşı hem de esnafı düşünerek çalışma yaptıklarını belirten Özocak, kent huzurunu koruyucu önlemler aldıklarını, çalışmaların Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de katkılarıyla devam ettiğini vurguladı.
BAĞDAT CADDESİ UNUTULMADI
Açıklamasında dünyanın 4. Büyük caddesi seçilen Bağdat Caddesi’nin de adına yakışır şekilde düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını ve bölgenin 24 saat yaşayan bir yer olması adına önemli adımlar attıklarını söyleyen Özocak, “Bağdat Caddesi dünyanın 4. büyük caddesi seçildi. Orada adım başı tabela, stant olmayacak, vatandaş rahat yürüyecek. Bağdat Caddesi’nin 24 saat yaşayan bir bölge olması için de yeni uygulamaları hayata geçirdik. Bağdat Caddesi’nde esnafın 8.00’den 22.00’ye kadar çalışabilmesinin önüne açtık. Kadıköy çağdaş insanların yaşadığı kurallı bir kent. Kurallar çerçevesinde 24 saat yaşamayı bilir” dedi.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV