Bağdat Caddesi'nde SARI-LACİVERT yürüyüş…

Fenerbahçeli taraftarlar, Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin düzenlediği “Türkiye İçin Adalet Fenerbahçe İçin Adalet” yürüyüşünde bir araya geldi.

19 Şubat 2014 - 10:20
Fenerbahçeli taraftarlar, Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin düzenlediği “Türkiye İçin Adalet Fenerbahçe İçin Adalet” yürüyüşünde bir araya geldi. On binlerce taraftar Fenerbahçe sevgisini sözlerle ve görüntülerle ifade ederken, 3 Temmuz süreci protesto edildi, adil yargılanma isteğine vurgu yapıldı. Başkan Aziz Yıldırım’a büyük desteğin olduğu yürüyüşe Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Eskişehir’deki gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Fenerbahçe taraftarı Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi de katıldı.
 
 
Fenerbahçeli taraftarların gerçekleştirdiği “Türkiye İçin Adalet Fenerbahçe İçin Adalet” yürüyüşü on binlerce taraftarı Kadıköy’de bir araya getirdi. Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin düzenlediği yürüyüş öncesi Fenerbahçeli taraftarlar 16 Şubat Pazar günü, sabah saatlerinden itibaren Kadıköy’ün farklı noktalarında toplandılar. Yürüyüş saatine kadar kentin cadde sokak ve mekânlarında bir araya gelen taraftarlar başlama saatine doğru Şaşkınbakkal’a hareket etti.
Saat 14.00’te Bağdat Caddesi Suadiye Şaşkınbakkal’dan başlayan yürüyüşe; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım kızı, damadı ve torununun yanı sıra kulüp yöneticileri, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve kulübün eski sporcuları da katıldı. Başkan Aziz Yıldırım alana gelince taraftarlar hep bir ağızdan “Dik dur eğilme bu taraftar seninle” sloganları attı. Fenerbahçeli Avukatlar Derneği’nin düzenlediği yürüyüşe 45 ildeki Fenerbahçe dernekleri de yayınladıkları bildirilerle destek verirken döviz ve pankartlarla taraftarlar Fenerbahçe sevgilerini ifade etmeye çalıştılar.
 
AZİZ YILDIRIM VE BAŞKAN SELAMİ ÖZTÜRK TARAFTARLARLA
Bağdat Caddesi’nin sarı laciverte büründüğü yürüyüşe Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de katıldı. Aziz Yıldırım ile bir araya gelerek, basın mensuplarına yöneticilerle birlikte poz veren ikili taraftarların yoğun ilgi ve sevgisine, onları selamlayarak karşılık verdi. 
Hakkındaki 2 yıl 2 aylık hapis cezası onanan Aziz Yıldırım lehine yürüyüşte sık sık “Dik dur eğilme, taraftar seninle” şeklinde sloganlar atıldı. Aziz Yıldırım da yürüyüş boyunca aracının üzerinden taraftarları selamlarken, siyasi sloganları engelledi.
 
TAKIMLARÜSTÜ BULUŞMA YAŞANDI
Galatasaray, Beşiktaş ve diğer takım taraftarların da yer yer katıldığı gözlenen yürüyüşte zaman zaman Beşiktaşlı taraftarların “Dik dur eğilme, Beşiktaş seninle” diye slogan atarak Aziz Yıldırım’a destek vermeleri ise dikkat çekiciydi.
Yıldırım, yürüyüş sırasında zaman zaman aracını durdurarak, başka takım taraftarlarının kendisine uzattıkları atkıları da alıp, boynuna taktı. Aziz Yıldırım’ın yürüyüş boyunca elinden Türk ve Fenerbahçe bayraklarını bırakmadığı görüldü.Yıldırım, evlerin balkonlarından ve pencerelerinden yürüyüşe destek verenlere de el salladı. Taraftarlar yürüyüş boyunca, “Her yer Aziz, her yer Yıldırım”, “Adil Yargılanmak İstiyoruz”, “Fenerbahçe İçin Adalet”, “Tüm Haksızlıklar İçin Adalet” yazılı dövizler taşıdı.
3 Temmuz şike davası ve sonrasındaki süreçte Fenerbahçe aleyhine yaşanan gelişmeleri protesto eden farklı yaş gruplarından on binlerce sarı-lacivertli taraftarın, ellerinde Fenerbahçe ve Türk bayraklarıyla zaman zaman meşale yakarak katıldığı yürüyüş saat 17.30’da Kızıltoprak’ta sona erdi. Yürüyüş sonrası taraftarlar, Kasımpaşa maçını izlemek üzere Saracoğlu Stadı’na geçti.
 
KORKMAZ AİLESİ DE TRİBÜNDEYDİ
Bu arada Eskişehir’deki gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Fenerbahçe taraftarı Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi de yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Korkmaz’ın annesi, babası, ağabeyi daha sonra sarı lacivertli taraftarların davetlisi olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Kasımpaşa maçını da izledi.“Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz...” tezahüratının yankılandığı statta Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz duygusal anlar yaşadı.
Maçı Fenerbahçe 2-1 kazanırken galibiyet golünü atan Bekir maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada “Bizim için çok önemli bir gündü. Böyle önemli bir günde galibiyet aldığımız için çok mutluyuz” dedi.
 
FENERBAHÇELİ AVUKATLAR DERNEĞİ’NİN AÇIKLAMASI
Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından yürüyüş ile ilgili yapılan açıklamada, “Fenerbahçeli Avukatlar Derneği olarak, 16 Şubat 2014 Pazar günü Şaşkınbakkal'da başlayıp Kızıltoprak'ta sona erecek, "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşünde onbinlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Tuttuğu takım ve gönül verdiği renkler ne olursa olsun taraftarımızla birlikte adalet için, hukuk için, adil yargılanma için bu yürüyüşe katılacak herkesten yegâne beklentimiz, bu güzel birlikteliğin ruhuna aykırı her tür olumsuzluktan kaçınmasıdır. Davamızın, siyasi oluşumların gölgesinde kalmaması için her tür olası provokasyondan uzak durulması en büyük isteğimiz ve yürüyüşe katılacak olan herkesten de açıkça beklentimizdir. Bu bağlamda, siyasi her tür slogandan kaçınılmasını, kişi ya da kurum hedefli tezahüratlardan uzak durulmasını, yürüyüşün amacından çıkmasını hedefleyebilecek her tür oluşuma karşı durulmasını önemle rica ederiz. Sesimiz; hep bir ağızdan, en yüksek tonda ve durmaksızın 'Adalet' için 'Türkiye' için 'Fenerbahçemiz' için yükselsin.  İlginize ve sorumlu tavrınıza şimdiden teşekkür ederiz" denildi.
 
Ali İsmail' in heykeli dikilecek !
 
Gezi Parkı eylemlerinin sürdüğü sırada ara sokakta polisler ve sivil kişiler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ölümsüzleşiyor. Fenerbahçeli taraftarların Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu yanındaki Yoğurtçu Parkı'na "Ali İsmail Korkmaz Anıtı" yapılması için Kadıköy Belediyesi'ne yaptığı başvuru kabul edildi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk bu gelişmeyi sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıkladı.
Öztürk, bir taraftarın “sayın @Av_SelamiOzturk Ali İsmail Korkmaz'ın hatırasının yoğurtçu parkında yaşaması için gerekli izinleri verin lütfen...” şeklindeki tweetine “Gerekli izin verildi. Sorun yok.Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli dikilecek” yanıtını verdi.

ARŞİV