Bahadır Grammeşin davası görüldü

Kadıköy’de 9 Mayıs 2015’te kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin dava 11 Şubat Perşembe günü görüldü

18 Şubat 2016 - 15:07
Kadıköy’de 9 Mayıs 2015’te kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin dava 11 Şubat Perşembe günü görüldü. Mahkeme, 4 tutuklunun tutukluluğunun devamına karar vererek, davayı 30 Mart’a erteledi. Dava öncesinde Grammeşin’in arkadaşları ve yakınları Adliye binası önünde toplanarak “Unutmayacağız Baho asla affetmeyeceğiz” pankartı açtı. Davada sanık Erkan Çınar için kasten adam öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, kasten öldürmeye teşebbüs ve silahla tehdit suçlarından müebbet hapis isteniyor. Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç ise kasten adam öldürmeye yardım etme ve yaralama suçlarından yargılanıyor. Erkan Çınar, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Mert Nikelay dava kapsamında tutuklu bulunuyor.
Mahkeme heyeti bütün sanıkları dinledikten sonra, 4 tutuklunun tutukluluğunun devamına, diğer 6 sanığın da tutuksuz şekilde yargılanmasına karar verdi. Dava 30 Mart’a erteledi.

 


ARŞİV