BAK ekibinden Şişli Belediyesi’ne afet eğitimi

Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı “BAK Kadıköy” Şişli Belediyesi’ne afet eğitimi verdi

27 Haziran 2024 - 18:05

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) Orta Seviye Arama Kurtarma akreditasyonuna sahip, Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı “BAK Kadıköy” ekibi Şişli Belediyesi’nin çalışanlarına afet eğitimi verdi. 36 Şişli Belediyesi çalışanının, gönüllü olarak oluşturdukları arama kurtarma ekibinin iki haftalık hafif akreditasyon eğitimi Kayışdağı BAK-Kadıköy Afet Birimi’nde yapıldı. 

Eğitime dair bilgi veren BAK ekibinden Seyfullah Deniz, hafif akreditasyon eğitimi olarak adlandırılan eğitimlerin afet sonrası enkaza yaklaşım süreci, enkazda nelere dikkat edilmesi gerektiği, enkaz üzerinde çalışma, ahşap kesimi ve beton kırımı başlıklarını kapsadığını söyledi.

“TECRÜBELERİMİZİ ANLATTIK”

Deniz, “Şişli Belediyesi sıfırdan bir ekip kuruyor, bu nedenle ekip olmanın ve bu işi bırakmamanın önemini anlattık. Tecrübelerimizi anlattık” şeklinde konuştu. Daha önce BAK ekibinin Kartal Belediyesi’ne de eğitim verdiğini söyleyen Deniz, “Şişli Belediyesi’yle de çalışmak bizim için onur verici bir duyguydu, onlar yardım talebinde bulundu ve biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Yardım etmek destek olmak çok güzel bir duyguydu” dedi. Gönüllü olmanın büyük bir avantaj ve kazanç olduğunun altını çizen Deniz, “Bu işin temel ayağı gönüllülük.” dedi. 

Şişli Belediyesi’nin gönüllü ekibinin çoğunlukla genç ve kalifiye elemanlardan oluştuğunu belirten Deniz, “Birbirine yardım edebilecek meslek gruplarına sahiplerdi bu açıdan çok şanslılar; inşaat, harita ve jeoloji mühendisleri ile zabıta da vardı” şeklinde konuştu. Cinsiyet dağılımın da eşit olduğunu vurgulayan Deniz, “Kadınlar da erkekler kadar özveriliydi, hiçbir zaman kendilerini geride tutmadılar” dedi. 

 


ARŞİV