BAK Kadıköy'e devlet madalyası

​Maraş merkezli depremlerde 12 günde 103 enkazda yaptığı çalışmayla 19 kişiyi canlı kurtaran Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy’e, “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı” takdim edildi.

26 Nisan 2023 - 15:05

6 Şubat felaketinde, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218'i Türk, 116'sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı’na layık görüldü. Tören, 25 Nisan Çarşamba günü Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Kadıköy Belediyesi arama kurtarma takımı BAK Kadıköy de davetliler arasındaydı. Takım lideri Hakan Özdemir, madalyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı madalyada şunlar yazıyor:

“Bu madalya, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü olmak üzere Türkiye’nin on bir ilini doğrudan etkileyen, on binlerce can kaybına ve büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından başlatılan arama-kurtarma faaliyetleri sırasında sağladığınız katkı ve gösterdiğiniz fedakarlık münasebetiyle Türk Milleti’nin şükran duygularının nişanesi olaraktan tarafınıza tevcih edilmiştir.” 

 “650 BİN İNSANIMIZ BÖLGEYE AKIN ETTİ”

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimizin 3 farklı kategoride nişan ve madalyası bulunuyor. Kısa süre önce Madalyalar ve Nişanlar Kanunu'nda yaptığımız değişiklikle buna bir tane daha ekleyerek, Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı'nı ihdas ettik. Amacımız deprem, sel gibi doğal afetler ile salgın hastalıklara karşı mücadelede kahramanlık sergileyenleri bu madalya ve nişanla ödüllendirmektir.” açıklamasını yaptı. 

 

ARŞİV