BAK Kadıköy’den Nusret Aksoy, Ayda bebeğin kurtarılma anını anlattı

İzmir’de Rıza Bey Apartmanı'nda 4 yaşındaki Ayda Gezgin, 91. saatte kurtarıldı. Ayda bebeğe ilk müdahale olay yerinde yapılırken, Ayda bebeğin sesini ilk duyanlardan Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı’ndan Nusret Aksoy, kurtarılma anını anlattı

03 Kasım 2020 - 11:34

İzmir depremi sonrası kurtarma çalışmaları devam ederken 91. saatte Rıza Bey Apartmanı’ndan mucize gibi bir haber geldi. Dört yaşındaki Ayda bebek enkazın altından kurtarıldı ve Ege Üniversitesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alındı.

Küçük Ayda’nın enkazdan çıkarıldığı sırada alkışlarla büyük sevinç yaşanırken, Ayda sedye üzerinde annesine seslendi. İzmir İtfaiyesi Daire Başkanvekili İsmail Derse, "Annesinin sağlık durumuyla ilgili net bilgi alamadık. Umutlu çalışmalarımız sürüyor. Sanırım orada Ayda uyumuş ya da bayılmış. İkinci katta olduğunu tahmin ediyoruz. Anne dizleri kıvrılmış vaziyette yanında buzdolabı ve bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesinin yanında bulduk. Babası gördü, çok metanetliydi." dedi.

Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nden Nusret Aksoy ise Ayda bebeğin sesini ilk duyarak harekete geçen ekipten. Aksoy, sabah saatlerinden Ayda bebeğin kurtarılma anına kadar yaşananlar gazetemize anlattı: 

“Günlerdir enkaz alanlarında çalışıyoruz bugün de sabah saatlerinde geldik. Betonların kaldırma işlemini yapıyorduk, o sırada bir ses duyduk. Arkadaşlardan jeneratörü kapatmalarını söyledik. Herkese de sessiz olmaları için bağırdık. Yanımdaki arkadaşıma ses geldiğini ve dinlemesini istedim. Arkadaş eğildi, ‘Kimse var mı orada?’ diye bağırdı, içeriden ‘İyiyim’ diye bir ses geldi. ‘İsmin ne senin?’ diye sordu arkadaş, ‘Ayda ben’ dedi. ‘Ayda iyi misin, iyiysen elini hareket ettir’ dedi bizim arkadaşımız, Ayda da elini salladı, hareket ettirdi. Bulaşık makinesinin yanında bir yaşam üçgeni oluşturmuş. AFAD ekiplerine bilgiyi verdik, onlar da gelip çıkarma işlemini gerçekleştirdiler.”


ARŞİV