Baki Duyarlar'ın 'KEMENJAZZ' konseri büyüledi

Piyanist ve besteci Baki Duyarlar, yeni çıkacak albümü “Kemenjazz”ın ilk konserini Oyun Atölyesi’nde verdi.

07 Haziran 2012 - 11:51

Piyanist ve besteci Baki Duyarlar, yeni çıkacak albümü “Kemenjazz”ın ilk konserini Oyun Atölyesi’nde verdi.

 

 

Piyanist ve besteci Baki Duyarlar'ın üçüncü yeni albümü “Kemenjazz”, yakında çıkıyor. Albümün çıkışı öncesi ilk konseri, 23 Mayıs Çarşamba akşamı Kadıköy Oyun Atölyesinde gerçekleşti. Duyarlar’a konserde kemençesiyle eşlik eden Derya Türkan, yeni albümde de yer alıyor.  Kontrbasta Erdal Akyol, davulda Cem Aksel’in olduğu Kemenjazz’ın üç konuk müzisyeni de var: , yorumcu olarak İncesaz'dan tanıdığımız Dilek Türkan ve sözlere de imzasını atan Azize ve trompetiyle Şenova Ülker.
Albümün en önemli özelliği Duyarlar’ın bestelerin tamamının virtüöz müzisyen Derya Türkan'ın kemençesinden çıkardığı sese yazılmış olmaları. Yani bu albüm bir anlamda uzun yıllara dayanmasa da iki yakın müzisyen dostun üretimlerini müzikseverler ile paylaşıma açıyor olmaları denilebilir. Bu güne kadar sayısız uluslararası müzisyen ile farklı projeler gerçekleştiren Duyarlar’ın vokali olan ilk albümü olma özelliği taşıyan “Kemenjazz” albümü Ada Plak etiketiyle yayınlanıyor. Baki Duyarlar, albümüyle ilgili şunları söylüyor:

“Kendimizi Miles Davis ile Hamami Zade Dede Efendi arasında bir ayrımcılık yapmadan ifade etmek istedik, her ikisini de aynı kâsede eritip bütün politikaların üstüne erişen bir beceride ve yorumladık”.

Albümün, Oyun Atölyesi’ndeki tanıtım konseri, Kadıköylü müzikseverlerden de tam not aldı.


ARŞİV