Barınakta 'sevgi' sendromu

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezinde bir ilk yaşandı.

13 Kasım 2014 - 16:41
 Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezinde bir ilk yaşandı. Aralarında hayvanlardan korkan, daha önce hiç bir hayvana dokunmamış olan Mental Retardasyonlu (zeka geriliği) ve Down Sendromlu öğrenciler Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi'nde hayvanlarla bir araya geldi, onlarla oynadı.

Sinem TEZER

Tomurcuk Vakfında eğitim alan Mental Retardasyonlu (zeka geriliği) ve Down Sendromlu 20 öğrenci Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi'ni ziyaret ederek, hayvanlarla bir araya geldi. Öğrencilerden biri hayatında ilk kez bir barınak gördüğünü ve çok mutlu olduğunu belirtti. Bir başka öğrenci ise kucağındaki minik köpek yavrusuna bir Paşa ismi koyarak kendi evinde baktığı köpeğine kardeş olarak istediğini belirtti. Yüzlerindeki mutluluk, sevgi dolu bakışlarını biran bile eksik etmeyen öğrenciler kucaklarına aldıkları köpek yavrularına da aynı hissiyatı aşıladılar. Hayvanlara ve Barınak çalışanlarına karşı candan tavırları ve ilgilerini biran bile eksik etmediler. 

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi gezimiz sırasında sohbet ettiğimiz Tomurcuk Vakfı  Yönetim Kurulu Başkanı H. Sernur Karagöz barınak gezisinin onlar içinde bir ilk olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Kadıköy Belediyesi'nin talebi üzerine , çocuklara barınağı gezdirmek ve hayvanlarla ilişkilerini geliştirmek için yapılan bir proje olduğu söylenince kabul ettik. Aralarında korkanlar ve hiç hayvanlarla yakın temas kurmayanlar var. Sağ olsunlar gün belirlediler zaten bizim vakfımıza bağlı bir rehabilitasyon merkezimiz var oradaki çocuklardan bir grup getirdik. Daha sonra diğer grubu getirip bu çalışmayı devam ettirebiliriz. Çalışma olmasa da yine çocukları getirip hayvanlarla ilişki kurmalarını sağlayabiliriz. Çocuklar hayvanlarla iletişime geçtikleri zaman sorumlulukları onlarla vakit geçirmeleri çok önemli. Bu çocuklarda ilk defa bir barınağa geliyorlar" dedi.
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan ise; İlk defa barınağımızda Mental Retardasyonlu (zeka geriliği) ve Down Sendromlu öğrencileri misafir ettik. Burada amaç; onların hayatlarına bir şey katması ve onların bizim hayatımıza kattıkları. Bu projemizle diğer derneklerimizle irtibata geçip onlarında bu projeye katılmasını sağlayacağız. 15 günde bir bu organizasyonu tekrarlayacağız. Down sendromlu ve otistik olan çocuklarla devam etmek istiyoruz" dedi.

ARŞİV