Barış çağrısı Kadıköy'den başladı

Kadıköy Barış Bloku tüm Kadıköylüleri barışın toplumsallaşması için imza kampanyasına ve diğer etkinliklere katılmaya çağırdı

13 Ağustos 2015 - 18:06
Kadıköy Barış Bloku tüm Kadıköylüleri barışın toplumsallaşması için imza kampanyasına ve diğer etkinliklere katılmaya çağırdı

Kadıköy Barış Bloku “Savaşa Karşı Kadıköy’den Yüz Bin İmza” kampanyasının çalışmalarına başladı. 11 Ağustos Salı Günü Akademi Kitabevi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kampanyanın amacı ve yapılması planlanan diğer etkinlikler hakkında bilgi verildi. Akademisyenlerin, sanatçıların, yazarların da katıldığı basın toplantısına Prof. Neşe Özgen, tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya ve yönetmen Özcan Alper konuşmacı olarak katıldı.

“BARIŞIN  KAYBEDENİ OLMAZ”
Kadıköy Barış Bloku adına basın açıklamasını okuyan Neşe Özgen, “7 Haziran seçimleri sonrasında beklediği sonucu alamayan saray ve çevresi, rejimi ve iç siyaset ortamını yeniden biçimlendirmek için harekete geçmiş durumda” diyerek, Türkiye’de anayasal rejimin askıya alındığını ifade etti. Barışın her zaman önemli ve acil bir talep olduğunu dile getiren Özgen, “Bugün bu önem ve aciliyet farklı bir boyut daha kazanmıştır. Zira ülkeyi tek adam diktasına dayalı, otoriter bir rejime sürüklemeye çalışanlar bunu savaş üzerinden yapma gayreti içindeler” diye konuştu.
IŞİD ve diğer radikal islamcı örgütlerin tüm Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiğini belirten Özgen, “Ortadoğu üzerindeki hakimiyet planları Türkiye içinde de savaş olarak tezahür etmektedir. Dolayısıyla içeride ve dışarıda radikal bir barış siyasetini de yükseltmek en zorunlu görevimizdir” dedi.
Barış Bloku’nun savaş isteyenlere karşı barışı inşa etmek için kurulduğunu hatırlatan Özgen, barışı kurmanın zorlu ve mücadele isteyen bir iş olduğunu ifade etti. “Barışın kaybedeni olmaz” diyen Özgen şöyle devam etti: “Daha fazla yoksulluk, açlık, zorla yerinden edilme, tecavüz, faili malum cinayetler, insanla birlikte doğanın,yaşam alanlarımızın da katledilmesi demek olan savaş iklimine karşı, barışın gökkuşağını tüm renkleriyle birlikte yaratacağız.” Özgen, her günün, her saatin her dakikanın önemi olduğunu vurgulayarak “Bu vahşet ve acı ortamını yaratan saray ve çevresine diyoruz ki, siz ve evlatlarınız saraylarda, yalılarda rahat yaşasın diye ölüme göndereceğimiz evladımız, sevdiğimiz, dostumuz, yoldaşımız yok bizim” dedi.

“İNATLA BARIŞ DİYECEĞİZ”
Neşe Özgen’den sonra kısa bir açıklama yapan yönetmen Özcan Alper “Savaşı isteyenler aslında demokrasi, özgürlük ve insan haklarını daha fazla kısıtlamak için savaş istiyor” dedi. Alper, insanların her zamankinden daha fazla barış istediğini belirterek şöyle konuştu: “Bu son savaş çılgınlığı ve onlarca yıl süren süreçlerden biliyoruz ki insanlar savaş istemiyor. Ama birileri inatla savaş istiyor. Biz burada olanlar ile olmayanlar, onların savaş isteklerine karşı inatla barış diyeceğiz. Kadıköy Barış Bloku olarak sadece yüz bin imza toplamayacağız. Bulunduğumuz her yerde barışı savunacağız.”

“SAVAŞI BİZ ÖNLERİZ”
Tiyatro oyuncusu ve yazar Orhan Alkaya da 7 Haziran genel seçimlerinin sonrasında tek adam diktatörlüğüne geçit verilmediği için savaş planlarının devreye sokulduğunu ifade ederek, “Ne yazık ki olmaz dediğimiz savaş politikaları gündeme sokulmuştur” dedi. “Bugün Türkiye’yi savaşın içine sokanlar ümitsiz bir çabanın içindedir” diyen Alkaya, şunları söyledi: “Savaşı devreye sokanların daha da ümitsiz olması ve geriye düşmesi bizim elimizde. Kendimize ve birbirimize güvenmekten başka çaremiz yok. Bu kirli savaşı biz önleriz.”

HER AKŞAM SES ÇIKAR EYLEMİ
Kadıköy Barış Bloku imza kampanyası için Kadıköy iskelede ve mahallelerde imza stantları kurucak. İmza kampanyası çalışmaları dışında, Kadıköy Bahariye Caddesi’nde ve mahallelerde 20:00 ile 21:00 saatleri arasında ‘Barış için ses çıkar’ eylemi’ düzenlenecek. Ses çıkarma eylemi sonrasında ise barış nöbeti tutulacak.



ARŞİV