Barış konserine izin verilmedi

1 Eylül Dünya Barış günü için Göztepe Özgürlük Parkı’nda düzenlenmesi planlanan barış konserine izin verilmedi

02 Eylül 2018 - 13:31

1 Eylül Dünya Barış günü çerçevesinde düzenlenmesi planlanan barış şenliği Kadıköy Kaymakamlığı’nın kararıyla yasaklandı. Kadıköy Kaymakamlığı, 1 Eylül Cumartesi 19.30’da Göztepe Özgürlük Parkı’ndaki konserin yasaklandığını şöyle duyurdu: "01.09.2018 günü saat 19:30'da Göztepe Özgürlük Parkı Barış Konseri adı altında etkinlik düzenleneceği bilgisine ulaşılmıştır. Söz konusu yer; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında ilan edilen toplantı yeri olmadığından dolayı, 2911 sayılı Kanunun 17. ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 32/ç. maddeleri çerçevesinde Kaymakamlığımızca müsaade edilmeyecektir."

Bandista, Adalılar gibi müzik gruplarının yanı sıra DİSK Korosu ve çocuk bandosunun sahneye çıkacağı konserin yasaklanmasının ardından Khalkedon Meydanı’nda açıklama yapıldı.Grup, Kadıköy Kaymakamlığı’nın yasak kararını protesto etti. Barış imzacısı akademisyen Meral Camcı açıklamayı yaparken “Barış bütün dünyada ve ülkemizde kıymetli ve çok değerli bir ideal. Tüm dünyada olduğu gibi bu ülke topraklarında da ölüm yerine yaşamdan, muktedirlere karşı mazlumlardan yana olanlar var. Onların haklı, vicdani ve insani mücadelesi hep var oldu. Bundan sonra da var olacak.” dedi. Açıklamaya müzisyenler de katılarak destek verdi.

Çocuklarla birlikte...

Barış konseri örgütleyicileri açıklamanın ardından sokaklarda dolaşarak, yasak kararına rağmen şarkı ve türkülerini söylemek istediler ancak bu da polis tarafından engellendi. 31 Ağustos saat 17.00’da da Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda çocuklarla buluşma gerçekleşti. Çocuklarla birlikte Bahariye Caddesi boyunca yüründü ve meydanda yüz boyama, kağıt helva dağıtımı ve sokak tiyatrosu etkinlikleri yapıldı.

Etkinliğin en dikkat çekici kısmı ise çocukların kendi taleplerini, kelimelerini pankarta yazmasıydı. Çocuklar barışa dair düşündüklerini boyayla pankarta aktarırken renkli görüntüler ortaya çıktı. Çocuklara palyaçolar da eşlik ederken çocukların boyadığı pankartla Süreyya Operası’na yürüyüş yapıldı.

Kadıköy’de 1 Eylül Pazar günü ayrıca “Savaşa değil eğitime bütçe” diyerek Boğa’da eylem yapmak isteyen liselilere de polis müdahale etti, 6 liseli gözaltına alındı.


ARŞİV