Barış Manço durakta!

İETT’nin başlattığı “vefa durakları” projesi kapsamında, sanatçı Barış Manço için Osmanağa’daki otobüs durağı özel tasarım görselle kaplandı

06 Ağustos 2015 - 15:37
İETT’nin başlattığı “vefa durakları” projesi kapsamında, sanatçı Barış Manço için Osmanağa’daki otobüs durağı özel tasarım görselle kaplandı

Resul KABOĞLU
Şarkılarıyla milyonların gönlüne taht kuran Barış Manço, İETT’nin yaptığı vefa duraklarından biriyle, her gün yollara düşen Kadıköylülerle otobüs durağında buluşuyor. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın karşısındaki bir durak, “Vefa Durakları” projesi kapsamında Barış Manço’nun resmi ve hayatından kesitlerin yer aldığı görsellerle kaplandı. Daha once de Eski Salı Pazarı önündeki durağa Barış Manço adı verilmişti. Böylece Kadıköy’de Manço’yu hatırlatan iki otobüs durağı oldu.
Yıllarca Moda’da yaşadığı evi Kadıköy Belediyesi tarafından müzeye çevrilen Barış Manço, şarkıları ve yaptığı programlarla tüm dünyanın gönlüne that kurduğu gibi, ilçenin simge isimlerinden biri oldu.
Vefatının ardından bile unutulmayan sanatçı Barış Manço’nun bestelediği 200’ün üzerindeki şarkı, kendisine 12 altın, bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine gitti, bu nedenle “Barış Çelebi” olarak adlandırıldı.  Barış Manço 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Unvanı’na layık görüldü.

ÜNLÜLER DURAKLARDA
İETT, Vefa Durakları projesi kapsamında Kemal Sunal, Zeki Alasya gibi sanatçıların yanı sıra Süleyman Demirel, Turgut Özal gibi siyasetçileri de duraklara taşıdı. Kemal Sunal için Bahçelievler Kemal Sunal Caddesi üzerinde yer alan otobüs durağı Sunal'ın hayat hikayesi ve oynadığı filmleriyle kaplandı. Zincirlikuyu'daki Zeki Alasya Durağı'nda ise Alasya'nın hayat hikayesi ve rol aldığı sinema, dizi filmleri yer alıyor.

ARŞİV