Barış Manço Kültür Merkezi yeni sezona hazır

Yeşilçam sinemasının emektar fotoğrafçısı ve kameramanı Güngör Özsoy’un yeni bir fotoğraf sergisi daha Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı.

03 Ekim 2012 - 15:01
Kadıköy Belediyesi’nin ilk göz ağrılarından Barış Manço Kültür Merkezi, yeni sezonunda da unutturulmaya çalışan düşün-sanat insanlarını hatırlatacak, birçok tiyatro grubuna kapılarını açacak.
 
Semra ÇELEBİ
 
1998 yılından bu yana İstanbul’un kültür-sanat hayatına katkı sunan Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi, bu güne kadar birçok usta sanatçı, aydın, yazar ve şairin izleyicilerle buluştuğu bir mekân olma özelliğini sürdürüyor.
Kadıköy Belediyesi’nin ilk kültür merkezlerinden olan ve merkezi konumuyla Kadıköylülerin uğrak yeri olan Barış Manço Kültür Merkezi bu sezona 23 Eylül’de büyük bir katılımın olduğu “Kaygusuz Abdal Anma Gecesi” etkinliğiyle merhaba dedi. Yaklaşık beş yıldır düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri gelenekselleşti artık. Bu sezon da yine bu topraklara damgasını vurmuş düşün-sanat, yazın alanında simgeleşmiş fakat unutturulmaya yüz tutulmuş değerlerin anımsatılabilmesi için birtakım etkinlikler yapılacak. Kaygusuz Abdal’la başlayan etkinlikler Nazım Hikmet, Ruhi Su, Âşık Mahsuni Şerif, Kavga Şairleri Etkinliği, Ömer Hayyam, Mevlana anma gecelerinin yanı sıra konserler, güncel konularda paneller, etkinliklerle devam edecek.
BMKM’de düzenli olarak oyunlarını sergileyen birçok profesyonel, amatör çocuk-büyük tiyatro grupları, yeni sezon oyunlarıyla seyircilerin karşısında olacak. Sezon boyunca her Cumartesi-Pazar 13.00 seansında değişik grupların yeni oyunları minikler için sergilenecek.
Sergi salonunda ise 1-14 Ekim arası Güngör Özsoy’un “Yeşilçam 100 Yıla Doğru”, 15-30 Ekim arası “Türkiye-Küba Dostluk Yılı” Kübalı Ressamlar Karma Resim Sergisi, 1-30 Kasım arasında da “İkametgâh Kadıköy” Karma Resim Sergisi olacak. BMKM sezon boyunca kişisel ve karma değişik birçok sergiye ev sahipliği yapmaya devam edecek.
Bu sezon BMKM derslikleri atölyelerle renklenecek. Tiyatro Atölyesi çalışmalarına devam ederken Us Atölyesi, Türk Sanat Müziği topluluklarının çalışmaları, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Resim, Tezhip, El Sanatları, Piyano kursları yapılacak.
Tel: 0216 418 16 46 
 
BARIŞ MANÇO'DA ÖZEL SERGİ   
  
Mustafa SÜRMELİ           
                      
Yeşilçam sinemasının emektar fotoğrafçısı ve kameramanı Güngör Özsoy’un yeni bir fotoğraf sergisi daha Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde açıldı.1 Ekim 2012 Pazartesi günü açılan “Yeşilçam’da100 Yıla Doğru” konulu fotoğraf sergisi ,14 Ekim 2012 Cuma günü akşamına kadar açık kalacak. Hayatı birçok yönüyle ustaca fotoğraf karelerine sığdıran, özellikle Yeşilçam, İstanbul ve Türkiye’ye dair eşine az rastlanır karelere imza atan 72 yaşındaki Güngör Özsoy, yaşamının 52 yılını da fotoğrafa ayırdı.
 
GÜZELLİKLERİ FOTOĞRAFLARLA EBEDİLEŞTİRMEK             
Güngör Özsoy, fotoğrafın, güzellikleri ebedileştirmeyi amaçlayan bir sanat dalı olduğuna yürekten inanıyor. Güngör Özsoy’un arşivinde hep güzellikler var. Konusu ne olursa olsun, çektiği bütün fotoğraflarda o hep “güzel”i aramış. “Çirkinlikler hep var, önemli olan gelip geçiveren güzellikleri yakalayıp ebedileştirmektir” diyor.
 
MERKEZİMİZE RENK KATTI                              
Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Sorumlusu Cuma Bolat, Güngör Özsoy gibi alanında duayen bir ismin, binlerce fotoğraflık arşivinden çok özel karelere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını, fotoğraf meraklılarının sergiyi gezmekle çok özel anılarla ayrılacaklarını ifade etti. “Bolat, “Güngör Özsoy sanata bıraktığı izle kıymeti bilinmesi gereken bir Kadıköylü. Bundan dolayı Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi yine özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Bizim için mutluluk” diye konuştu.

ARŞİV