Barış Manço unutulmadı

Yediden yetmişe herkesin gönlünde yer eden sevilen sanatçı Barış Manço aramızdan ayrılışının 16. yılında Kadıköy’de düzenlenen programlarla anıldı.

06 Şubat 2015 - 11:25
Türk Pop Müziği’nin usta isimlerinden yediden yetmişe herkesin gönlünde yer eden sanatçı Barış Manço için 16. ölüm yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Halkbank ve Barış Manço Derneği’nin desteğiyle gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Manço’nun evi 31 Ocak gecesi saat 24.00’e kadar ziyarete açık kaldı. Moda  Yusuf  Kamil Paşa Sokak’ta bulunan Kadıköy Belediyesi Barış Manço Evi, sevenleri tarafından ücretsiz gezildi.

ŞARKILAR MANÇO İÇİN SÖYLENDİ
 Kurtalan Ekspres ve Moğollar, ölümünün 16. yılında Barış Manço’yu şarkılarını söyleyerek andı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 1 Şubat Pazar akşamı düzenlenen anma gecesine; şair-yazar Sunay Akın ve Barış Manço’nun eşi Lale (Manço) Ahıskalı konuşmacı olarak katıldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katıldığı gecede; Kurtalan Ekspres ve Moğollar, Barış Manço anısına şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi.
Barış Manço’nun hayranlarının tıklım tıklım doldurduğu konserde, salona sığmayanlar, dışarıda kalanlar da oldu.
Gecede unutulmayan birçok besteyi seslendiren Kurtalan Ekspres’in sahnede, “Barış da eminim bu parçayı çalmamızı isterdi” diyerek son albümlerinden Soma için besteledikleri şarkıyı söylemeleri, salonda duygusal anlar yaşattı.  
MEZARINI ZİYARET ETTİLER
Barış Manço, ölüm yıldönümünde sevenleri ve ailesi tarafından Kanlıca’daki mezarı başında da anıldı. Anma törenine; Manço’nun eşi Lale (Manço) Ahıskalı, oğluları Doğukan ve Batıkan Manço ile çok sayıda seveni katıldı.
Manço’nun mezarı başında toplanan sevenleri, dualar okuyup mezara çiçek bıraktı. Manço için Kur’an-ı Kerim okunan anma töreninde bazı sevenleri de gitar eşliğinde Manço’nun şarkılarını söyledi.
Törende konuşan Doğukan Manço, babasının vefatının üzerinden 16 sene geçtiğini belirterek, “Ama bu coşku hiç bitmedi, Bazı acılar bastırıldı ama içimizdeki özlem hiç bitmedi. İnanıyoruz, Barış Manço ömür boyu yaşayacak” dedi.
Batıkan Manço da babasını özlemle andığı ifade ederek, “16 yıl geçse de Barış Manço’nun ölmediğini görüyoruz. Burada önemli olan Barış Manço’yu gelecek nesillere aktarmak” darken, eşi Lale (Manço) Ahıskalı ise “16. yılımızda da buradayız. Sevenleri Barış Manço’yu hep yaşatacak” diye konuştu.

ARŞİV