Barış Manço'ya yakışır anma

Barış Manço, ölümünün 14. yıldönümünde, değişmeyen adresi 81300 Moda’da, şarkılarla anıldı. Gece yarısına kadar açık olan Müze Ev, ziyaretçi akınına uğrarken Manço’nun yeni büstünün de açılışı yapıldı

07 Şubat 2013 - 12:54
Semra ÇELEBİ
Unutulmaz şarkıları ve renkli kişiliğiyle 7’den 77’ye herkesin sevgilisi Barış Manço ölümünün 14.yılında özlemle anıldı. Manço’nun ailesi ve hayranları bu yıl da 31 Ocak akşamı Moda’daki Barış Manço Evi’nde buluştular. Barış Manço’nun Kadıköy Belediyesi tarafından müze haline getirilen evi ziyaretçi akınına uğradı. Binlerce Manço hayranının katıldığı, 24.00’e kadar devam eden anma etkinliğinde hüzün ve özlem dolu anlar yaşandı.
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri Barış Manço’nun piyanosu ve ÇSM keman korosunun eşliğinde şarkılar söylediler. Çocukların çok sesli olarak söylediği “Arkadaşım Eşşek”, “Duyuyorsun Değil mi?” ve “Karasevda” şarkıları, ziyaretçilere duygulu anlar yaşattı.
Barış Manço’nun hayatını kaybettiği 31 Ocak akşamı saat 18.30’da başlayan anma programında Manço’nun eşi Lale Manço Ahıskalı, çocukları Doğukan ve Batıkan ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ziyaretçileri karşıladılar. Manço’nun uluslararası başarılara imza atan yeğeni ressam-heykeltıraş Emel Vardar’ın yaptığı Barış Manço büstünün açılışı yapıldı. Heykelin açılışını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Emel Vardar’dan Barış Manço heykelinin dünyanın çeşitli yerlerinde sergilendikten sonra tekrar Barış Manço Evi Müzesine getirileceğinin sözünü alarak, sanatçıya teşekkürler etti. Barış Manço’nun ölümünün 14. yılında sevenleri ve ailesi ile her yıl olduğu gibi bu yıl da bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Öztürk, “Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin de Barış Manço’nun şarkılarını seslendirmesi ve Barış Abilerinin şarkıları ile büyümeleri beni çok duygulandırıyor” dedi.
Barış Manço’yu anma gecesine Jale, Füsun Önal, Tayfun, Soner Arıca, Burak Kut, Hakan Peker ve Kurtalan Ekspres üyeleri katıldı. Gecede sanatçı dostları Manço ile yaşadıkları anıları anlattılar ve şarkılarını seslendirdiler. Gece Doğukan Manço’nun canlı performansı ile devam etti.
 
BARIŞ MANÇO VAPURU DEMİR ALDI
Geleneksel hale gelen Barış Manço vapuru bu yıl da Manço şarkılarıyla denize açıldı. Vapur 3 Şubat Pazar sabahı Moda İskelesi’nden hareket etti. Herkese açık ve ücretsiz olan vapurda sanatçının sevenleri yer aldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yolculuk boyunca Manço’nun şarkıları çalındı. Sanatçının ablası İnci Manço ilbay, yoğun kalabalık ve ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi. İlbay, “Bu kalabalık, Barış’ın ne kadar sevildiğinin göstergesidir. Çok mutlu oldum. Barış’ın büyüttüğü çok çocuk oldu. Onlar da kendi çocuklarını büyüttü. Hepsi burada. Hepsine çok teşekkür ederim” dedi.
Sanatçı Kamuran Sağol da “Biz onun sözlerini çok seviyoruz. Çocuklarımız onun sözleri ile büyüdü. Onlar da onun sözleri ile çocuklarını büyüttü” şeklinde konuştu. Kanlıca’da Manço’nun mezarını ziyaret eden grup, sanatçının kabrine çiçekler bıraktı.

ARŞİV