Barış Manço'da BELGESEL SÖYLEŞİLERİ

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde aralık ayı boyunca belgesel gösterimleriyle birlikte yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirilecek

02 Aralık 2016 - 09:18
Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde aralık ayı boyunca belgesel gösterimleriyle birlikte yönetmenlerle söyleşiler gerçekleştirilecek
 
Kadıköy Belediyesi kültür merkezlerinde film gösterimleri devam ediyor. Bu ay Barış Manço Kültür Merkezi, yönetmenlerin katılımıyla belgesel gösterimleri yapacak. Her Salı saat 20.00’de başlayacak belgesel gösterimlerinde; 6 Aralık’ta “16 Ton” filmi, yönetmeni Ümit Kıvanç’ın katılımıyla,13 Aralık’ta “800 Km Engelli” filmi, yönetmeni Murat Erün’ün katılımıyla, 20 Aralık’ta “Bir Yenilginin Anatomisi” filmi, yönetmeni Hasan Özgen’in katılımıyla ve 27 Aralık’ta “Herkes Uyurken” filmi, yönetmeni Erdem Murat Çelikler ve fotoğraf sanatçısı Şevket Şahin Tan’ın katılımıyla gösterilecek, daha sonra yönetmenlerle söyleşi gerçekleştirilecek.
 
16 Ton / Yönetmen Ümit Kıvanç / 6 Aralık 20.00
16 Ton, insanlık tarihine ironik bir yaklaşım. Bugünkü yanlış hayatımızı neleri nerelerden nasıl çıkararak inşa ettiğimizi anlatıyor. Gele gele vardığımız serbest piyasa ve  özgürlük çağı yoksa bütünüyle halkla ilişkiler faaliyeti ürünü mü? Madencilerin sefaletini  anlatırken gözde bir hit parçası oluveren 16 Ton, yoksa sadece bir şarkı mı?
 
800 Km Engelli  / Yönetmen Murat Erun /13 Aralık 20.00
800 km Engelli, fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepetiyle İstanbul’dan Muğla’ya yaptığı 13 günlük yolculuğu anlatıyor. İki arkadaş gezi boyunca bir yandan merak ettikleri yerleri görmeye çalışırken diğer yandan engellilerin yaşamlarına, sorunlarına toplum olarak ne kadar kafa yorduğumuzu, tutum ve davranışlarımızın onları nasıl etkilediğini düşünmemizi sağlamaya çalışıyor. 

Bir Yenilginin Anatomisi / Yönetmen Hasan Özgen /
20 Aralık 20.00

Belgesel, geleneksel yerleşme kültürümüz ve yaşama tarzımızla, modernitenin yarattığı yeni mekânsal oluşumların ve yaşam kültürünün anlam dünyamızda var ettiği çatışmalardan yola çıkıyor. Zaman, mekân ve insan tanıklığına sığınarak, değiştirdiğimiz şeyin aslında yaşama kültürü olduğunu anlatmayı amaçlıyor. Mahallemiz ölürken küresel dünya, bize bir karşı uygarlık mı sunuyor?

Herkes Uyurken  / Yönetmen Erdem Murat Çelikler /
27 Aralık 20.00

Herkes Uyurken, geceleri çalışırken sokakta gördüğü evsiz, zor durumdaki insanlara yardım edebilme umuduyla onların fotoğraflarını çekmeye başlayan ve zamanla tanınmış ve başarılı bir fotoğraf sanatçısına dönüşen İstanbullu taksici Şevket Şahintaş’ın hayatını anlatıyor. Sergisinin açılış gecesinde zirveye ulaşan bu ilgiyle beraber Şevket kendisini hedeflediklerini ve başardıklarını sorgularken bulur. Taksiciliği bırakıp fotoğrafla geçimini sağlayabilecek midir? Fotoğraflarıyla bu insanlara ardım edebilmiş midir?
Bundan sonra fotoğraf çekmeye devam edecek midir?



ARŞİV