Başarılı, kariyer sahibi, şimdi de genel yönetmen

Son seçimlerde oy çokluğu ile Uluslar arası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu’nun başkanlığına seçilen işkadını Leman Taşkın...

28 Eylül 2011 - 15:00

MUSTAFA SÜRMELİ

Son seçimlerde oy çokluğu ile Uluslar arası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu’nun başkanlığına seçilen işkadını Leman Taşkın, 20'li yaşlardan beri içinde yer aldığı organizasyonun üst düzey yönetimine seçilmesi hakkındaki duygularını Gazete Kadıköy’e anlattı. İş ve aile yaşamının yanı sıra gönüllülük faaliyetlerinde de yıllarca başarıyla yer alan Leman Taşkın, çevresinde çalışkanlığı ve zarafetiyle çok seviliyor. Herkesin gücü yettiğince gönüllü çalışmalara katılarak topluma faydalı olmak için çalışması gerektiğine inandığını, bu amaçla çok genç yaşlardan bu yana gönüllü çalışmalarda yeraldığını söyleyen Başkan Leman Taşkın, eşi işadamı Şükrü Taşkın ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik yükseköğrenimi gören oğulları Baran ile birlikte sürdürdükleri mutlu aile yaşamlarında gönüllülük faaliyetlerine de önemli zaman ayırarak örnek bir tablo sergiliyorlar.
GENÇ AMA KARİYERİ PEK ÇOK BAŞARIYLA DOLU
47 yaşında olup, Lions kapsamındaki en genç federasyon başkanı olma ünvanına sahip olan Leman Taşkın, bir yıl boyunca görev yapacak. “20 yıldır bu organizasyon içinde yer aldım. Daha önce federasyonun başına geçmek aklımda yoktu. Bu organizasyona etrafımdakilere hizmet etmek için girdim. Büyük bir organizasyonda küçük güçleri toplayarak büyük işler yapıyoruz. Ben hiçbir zaman tek başıma okul yapamazdım belki ama şimdi biz hep birlikte projeler yapıyoruz. Büyük bir okul yapıyoruz” diyen Taşkın, kadın bir yönetici olmanın güzel bir duygu olduğunu paylaşıyor. Lions çatısı altında hem gönüllü çalışmalara katıldığını hem de yıllarca kendini yetiştirdiğini, bunun da liderlik anlamında kendini geliştirmesine önemli katkıları olduğunu vurgulayan Taşkın, “Basamakları çıkarak geldiğimiz için federasyon içinde aldığın görevlerde zaten liderlik görevini geliştiriyorsun ve öğreniyorsun. Liderin söyleyecekleri çok önemlidir keza herkes sizin söyleyeceklerinize göre çalışmalarını yürütüyor. Programım, hedeflerim belli. Benim için çok önemli olan, bu programda belirttiğim hedeflere 30 Haziran’a kadar ulaşmak. Türkiye genelinde 6 tane federasyon başkanı var. İstanbul’daki üç yönetim çevresi olarak Azheimer projesini aldık. Bilinç oluşturmak için Alzheimer eğitimi hazırlıyoruz. Kadınlara eğitim vereceğimiz ve onlara meslek kazandıracağımız bir projemiz de var” diye konuştu.
DİĞERLERİ OLMADAN ORKESTRA ŞEFİ BİR HİÇTİR
Leman Taşkın’ın gerek iş gerekse Lions çatısı altındaki başarılarını sıralamakla bitmiyor. Dileyenler seçime hazırlık için hazırladığı kitapçıktan kendisi hakkında tüm bilgileri öğrenebilirler. On parmağında on marifet misali eğitimden sağlığı, sosyal yaşama ilişkin el attığı her projeden alnının akıyla, övgüler toplayarak ayrılmış. Her şeyi devletten beklememek gerektiğini, yurttaşlar olarak bireylerin kendilerine ve topluma karşı olan sorumluluklarını bilmesi gerektiğini söyleyen Taşkın’ın son sözleri ise duygu, sevgi, heyecan dolu: “Biz sevgiyle bu işi yapıyoruz. Bu işin içinde büyüyoruz. Beni buraya çeken unsur, tek başıma yapamadığım hizmetleri burada birlikte yapmaktı. Deprem zamanında Gölcük’te kamyonetin üstünde insanlara su dağıttım. Hizmet etmeyi, lion olmayı orada yaşadım. Tek başıma olsaydım bu kadar insana ulaşamazdım, hizmet veremezdim. ‘Uzaktan seyretmeyin katılın’ diyorum. Yeni katılan üyelerimize de ‘Sadece aydan aya toplantılara gelmeyin, hizmetin içine girin’ diyorum. Hizmet etmek farklı bir duygu. Biz çocuklara burs da veriyoruz. Burslu çocuklarımızın meslek seçmelerinde onlara eğitim veriyoruz. Devamlı yanımızdalar. Onlara sadece maddi değil, manevi destek de sağlıyoruz. Kendi çocuklarımız nasılsa onlara da öyle davranıyoruz. Beni bir orkestra şefi olarak düşünün, orkestranın elemanları da diğer arkadaşlarım. Ben sadece onların ortak hareket etmelerini sağlıyorum.”

ARŞİV