Başarısızlık Zirvesi’ne yoğun katılım

İstanbul Gençlik Platformu tarafından düzenlenen ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Başarısızlık Zirvesi’ni 239 okuldan 700 öğrenci izledi

19 Ekim 2018 - 11:06

İstanbul Gençlik Platformu’nun düzenlediği Başarısızlık Zirvesi’nin üçüncüsü 12 Ekim Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Farklı mesleklerde başarı kazanıp, iyi bir noktaya gelen kişilerin yaşamlarındaki başarısızlık hikâyelerini gençler ile paylaştığı Başarısızlık Zirvesi izlemek için 239 okuldan 700 öğrenci katıldı. Gazeteci - yazar Özlem Gürses’in sunuculuğunu yaptığı ve Gürses’in 10 ünlü ismin başarısızlık hikayelerine yer verdiği kitabı “Bazen Olmaz”dan kesitlerin de paylaşıldığı zirveye konuk olan Aclan Acar (Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı), Dr. Süha Taşpolatoğlu (Abdi İbrahim CEO), Prof. Dr. Bahadır Erdem (Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Sinan Öncel (Twigy Yönetim Kurulu Başkanı) ile Sadettin Saran (Saran Holding CEO) gençlere yaşamlarındaki başarısızlık hikayelerini ve karşılaştıkları zorlukları anlattı; onlara yol gösterici bilgiler verdi. Zirveye ayrıca Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Temürlenk’te katıldı. İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Doğa Can Coşar da platforma verdiği destekten dolayı Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Temürlenk’e teşekkür plaketi verdi.

OYUNCAK KÜTÜPHANESİ KURULACAK
İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Doğa Can Coşar, platformun 700’ün aşkın üyesi ve 6 bin gönüllüsü olduğuna değinip, “Biz büyük bir aileyiz. Her hafta sonu gönüllü arkadaşlarımız sosyal ve ekonomik olarak dezavantajlı olan çocuklar ile bir araya geliyor. Onlar ile eğitici oyunlar oynuyorlar. Anadolu’da oyuncak kütüphaneleri kuruyoruz. Bu gün buraya gelen öğrenci arkadaşlarımız 10 lira vererek, sembolik bir destekde bulundular. Bu destek ile Malatya’nın Darende İlçesi Ayvalı Köyü’ndeki okula oyuncak kütüphanesi kurulacak” diye konuştu.
Zirveye izlemek için 6 binden fazla kişinin başvuru yaptığını dile getiren Doğa Can Coşar, zirveye olan bu ilginin nedenini ise şu şekilde açıkladı; “Gençler yerlerinde olmak istedikleri kişilerin hayatlarını görmek ve karşılaştıkları zorlukları onlardan dinlemek istiyor. Gençler nasihati ve tavsiyeyi her yerde dinliyor. Burayı farklı bir kılan bir unsur var. Bu kadar önemli ismin başarısızlıklarını anlatmaları için onları ikna etmek zor bir süreç. Gençler de açıkçası bu fırsatı kaçırmak istemiyor.”

YILMAYAN VE İLERLEYİN
“Ben de sizin gibi çok aktif bir çocuktum. Topluma ne katabilirim diye çok çabaladım” diyerek konuşmasına başlayan Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Siz nasıl Malatya’nın Darende İlçesi’ndeki Ayvalı Köyü’ne oyuncak kütüphanesi kurmak için çaba gösteriyorsunuz. Bizde okuma odaları yapmak için proje hazırladık. Ama yeterli parayı bir türlü toplayamadık. Arkadaşımızın babası bankacıydı. Bize para verdi. Bu şekilde köylere kütüphane kurduk” dedi. Bu olaydan sonra bankacı olmaya karar verdiğini söyleyen Aclan Acar, konuşmasına şöyle devam etti; “Eğitim ve çalışma hayatım bankacı olmaya doğru evirildi. Hem okudum hem çalıştım. Ama başarıya ulaştım. Başarısızlıklar olacaktır. Ama yılmayın. Kendinize alanlar belirleyin ve o alanlara doğru ilerleyin. Düşeceksiniz ama kalkacaksınız.”

BAŞARISIZLIK KORKMAYIN
Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu, hata ve başarısızlıktan korkulmaması gerektiğini ve yapılan işten keyif alınırsa mutlu ve başarılı olunabileceğini, başarısızlıkları anlatmaktan ve paylaşmaktan korkulmaması gerektiğini ve başarısızlıklar paylaşırsa daha iyi hissedilebileceğini belirtip, “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Ama ben yapamam dedim. Tekrar üniversite sınavına girdim. ODTÜ mimarlığı kazandım. Fakat mimar olmak istemediğimi de anladım. Tıp fakültesine geri döndüm. Doktor olarak çalışmaya devam edebilirdim. Arkadaşımın teklifi ile ilaç sektörüne girdim. İyi ki ilaç sektöründe işe başlamışım. Mutlu olduğum bir sektörde çalışıyorum.” diye konuştu.

EN BÜYÜK BAŞARI MUTLU OLMAK
“Ailenin tek çocuğuydum. Babam benim doktor olmamı isterdi. Ben ise büyükelçi olmak istiyordum. Tiyatrocu olmak istedim” diyen Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmasının babası için bir başarısızlık olduğunu ifade etti. En büyük başarının mutlu olmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bahadır Erdem, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Annem de büyükelçi olmamı istemiyordu. O dönem büyükelçiler çok öldürülüyordu. Babam hukuk fakültesini kazandıysan o zaman hoca olacaksın dedi. İyi ki hukukçu olmuşum. İyi ki hoca olmuşum.”
Tercihlerinizi önceden belirleyin
Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel de başarısızlıklar ile karşılaşıldığında umudun yitirilmemesi gerektiğinin üzerinde duran Sinan Öncel, “Yapacağınız iş konusunda tercihlerinizi önceden belirleyin. Yabancı diller öğrenin. Yarı zamanlı olarak çalışın. Çünkü çalışırken de çok şey öğreneceksiniz.”

HAYALLERİNİZİN PEŞİNDE KOŞUN 
Saran Holding CEO’su Sadettin Saran ise konuşmasında şu bilgileri paylaştı; “Ankaralı memur bir ailenin oğlu olarak spor bursu alıp, Amerika’ya okumaya gittim. Yüzücüydüm. Hem de Mühendislik okuyordum. Ayrıca çalışıyordum. Okul döneminde çok zorluk yaşadım. Hedeflerim beni ayakta tuttu. Hiç kimsenin hayallerinizi sınırlamasına izin vermeyin. Hayallerinizin peşinden koşun. Kendinize inanmalısınız ve güvenmelisiniz. Sevdiğiniz işi sevdiğiniz insanlar ile birlikte yapın. Bu size başarı getirir.”


ARŞİV