Basın özgürlüğü konuşuldu

18 Şubat 2016 - 15:07
Kozyatağı Dayanışması,13 Şubat Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Sanat Merkezi’nde “Türkiye’de Tutuklu Gazeteciler ve Basın Özgürlüğü” başlıklı bir panel gerçekleştirdi. Panele HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Cumhuriyet gazetesinden Aydın Engin ve Kemal Göktaş konuşmacı olarak katıldı.
Panelde ilk konuşmayı Filiz Kerestecioğlu yaptı. Uluslararası hukuk bağlamında Cumhurbaşkanına hakaret meselesini ele alan Kerestecioğlu, Türkiye’nin altın imza attığı uluslararası anlaşmalar nedeniyle hakaret suçlarının geçerli olmadığını ifade etti. Gazeteci Aydın Engin ise büyük basın kuruluşları ile sermaye grupları arasındaki ilişkiyi hatırlatarak, basının sermaye ile ilişkisinin devam etmesi durumunda özgür olamayacağını belirtti. Engin, hükümetin geçtiğimiz dönemde farklı sermaye gruplarına ait olan basın kuruluşlarını baskı altına alıp yönlendirdiğini dile getirdi.
Gazeteci Kemal Göktaş ise Türkiye’de medya organlarının özgür biçimde yayın yapmadığını vurguladı. Özgür ve bağımsız habercilik yapmaya çalışan gazetecilerin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Göktaş, “Muhalif konum almaya çalışan gazeteciler ceza hukuku bağlamında ciddi anlamda tehdit ediliyor” dedi.

 

ARŞİV