Cumhuriyet Halk Partisi gençliği, Kadıköy Gençlik Kolları'nın öncülüğünde, “Başka bir üniversite mümkün” sloganıyla, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir araya geldi. CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantı, geçmişten günümüze üniversite mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimiyla başladı.
“TEK İSTİKBAL DÜZENİ DEĞİŞTİRME İRADESİ”
Etkinlikte açılış konuşmasını CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun yaptı. Uzun, üniversitelerden yükselecek özgürlük, eşitlik, adalet sesinin başta 2019 seçimleri olmak üzere, Türkiye’de büyük bir dönüşümü sağlayacağını belirterek şunları söyledi: "Kampüslerimizde bitmek tükenmek bilmeyen KHK tasfiyelerine karşı demokrasi ve insan haklarını, dogmatik gerici karanlığa karşı, bilimsellik ve laikliği, eğitimde ticarileşmenin ve piyasalaşmanın yol açtığı sömürüye karşı sosyal adalet, savunmalı her geçen gün örgütlenerek mücadelemize yeni yol arkadaşları katmalıyız.”
“HAYAL İLE EYLEMİ BİRLEŞTİRMELİYİZ”
Uzun’un ardından söz alan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, 16.yy’dan Namık Kemal’den başlayarak Gezi direnişine kadar gençlik mücadelesinin tarihini katılımcılarla paylaştı. Yılmaz, nasıl başaracaklarını şu sözlerle anlattı: “Nasıl mı başaracağız? Bugün memlekette üniversite gençliğinin yüzde yetmişinin hala bu memleketten umudunun olduğunu bilerek başaracağız. Bugün bu gençlerin hangi dille ulaşabileceğimizi tartışmamız gerekiyor. Çünkü gençlerin bugün farklı bir dili var. Dünyanın yeniden güzellikleri umut ederek, umudu var ederek, bir hayal ortaya koyarak örgütlenebileceğini düşünüyoruz. İsyanla devrimi, hayal ile eylemi birleştirerek ve bu eylemin üzerine giderek gençlik hareketini burada tartışmalıyız. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi gençliğinin “başka gelecek mümkün” sloganını kullanıp ve bu mümkünlüğü bütün sınırları zorlayabilecek ve bütün sınırlar zorlanırken, cesaret ve iradeyi ortaya koyabilecek bir örgüt yapısının olduğunu düşünüyorum “
Üniversitelerdeki mevcut sorunlara dair yapılan konuşmaların ardından gençler, üniversitelere göre masalara ayrıldı. Çalıştay şeklinde süren etkinlikte gençler bulundukları okullarda yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.