Başkan Nuhoğlu sokaklarda Cumhuriyet dağıttı

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Cumhuriyet gazetesine destek olmak için Kadıköy’de gazeteyi dağıttı

17 Kasım 2016 - 13:51
Yazarları ve yöneticileri tutuklanan Cumhuriyet gazetesine Kadıköy’den verilen destek devam ediyor. Gazeteye yapılan operasyon sonrası Şişli’ye giderek Cumhuriyet’e destek ziyaretinde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bu defa da Kadıköy’de vatandaşlara Cumhuriyet gazetesi dağıttı. Aykurt Nuhoğlu’nun Cumhuriyet gazetesine destek için yaptığı gazete dağıtımına Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temürlenk, Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin, CHP Kadıköy gençlik ve kadın kolları yöneticileriyle üyeleri katıldı. Gazete dağıtımı sırasında yurttaşlarla sohbet eden Nuhoğlu “Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Basın özgürlüğüne sahip çıkalım” dedi.

NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet gazetesi yazarlarına ve yöneticilerine yönelik 31 Ekim Pazartesi günü sabah operasyonu yapılmıştı. Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Bülent Utku, Önder Çelik ve Eser Sevinç 5 Kasım Cumartesi günü tutuklandı.
Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Günseli Özaltay ve Bülent Yener ise emniyet sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı. Haklarında yakalama kararı bulunan Can Dündar ile Akın Atalay’ın “yurt dışında olması, bu nedenle de kaçma ihtimali bulunmasından dolayı” tutuklanmaları yönünde karar verilmesi talep edildi. Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye dönen Akın Atalay da tutuklandı.

ARŞİV