Başkan Öztürk, Dr. Sait Darga İlkokulu'ndaydı

Kadıköy'de bulunan okulların ihtiyaçlarını yerlerinde tespit etmek ve yöneticilerin isteklerini öğrenmek için her hafta bir okulu ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu hafta...

12 Mayıs 2011 - 15:55

Kadıköy'de bulunan okulların ihtiyaçlarını yerlerinde tespit etmek ve yöneticilerin isteklerini öğrenmek için her hafta bir okulu ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu hafta Acıbadem'de bulunan Dr. Sait Darga İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.
Okul Müdürü Mehmet Sezer ve Okul Aile Birliği üyelerinin davetlisi olarak Dr. Sait Darga İlköğretim Okulu’na giden Başkan Öztürk’e, Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Arslan, Park Bahçeler Müdürü Güleser Orhan, Temizlik İşleri Müdürü Hasan Tapan, Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu da eşlik etti. Başkan Öztürk’ü kahvaltı masasında ağırlayan Okul Müdürü Mehmet Sezer, Kadıköy Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, hatta belediyenin başarıyla uyguladığı Plastik Torbaya Hayır kampanyasına öğrencilerle birlikte büyük destek sağladıklarını belirtti. Okulun kapalı spor salonu ihtiyacını da dile getiren Sezer, Başkan Öztürk’ten spor salonu yapımına destek olmalarını, ana sınıfının bahçesinin zemini tartar kaplama ile düzeltmelerini de istedi. Sezer, Kadıköy Belediyesi’nin daha önce yardım malzemesi gönderdiği kardeş okulları olan Iğdır Tuzluca Yukarı Katırlı Köyü’nün ilkokulunun bahçesi için de oyun grubu talep etti.
Okul ziyaretinden büyük bir keyif aldığını ve yöneticilerin çalışmalarından isteklerinden çok etkilendiğini kaydeden Başkan Öztürk de, Müdür Sezer’in taleplerinin büyük bir kısmını imkanları ölçüsünde karşılayacaklarını belirtti. Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu, iyi bir eğitim ve okul koşulları sağlamak için uğraşan öğretmenleri takdir ettiğini kaydeden Öztürk şunları söyledi:
“Kamu kuruluşları birbirlerine imkanları ölçüsünde yardımcı olmalı. Biz ilçemizdeki kamu kurumlarını kendimizden ayrı görmüyoruz. Eğitim Türkiye’nin bence tek sorunu. Eğitim sorunu çözüldüğünde diğer sorunlarda çözülür. Eğitimli toplum her alanda başarı kazanır. Bunun için eğitime hizmet etmek, katkı sunmak bizim için çok önemli. Okullara ziyaret etmekten, yöneticilerin sorunlarının çözümüne katkı sunmaktan bu anlamda büyük keyif alıyorum. Dr.Sait Darga İlkokulu’ndaki sorunları da imkanlarımız ölçüsünde çözmeye çalışacağız.”
Ziyaret sırasında Başkan Öztürk’e okul drama öğretmeni Şengül Koparer Aykılıç da mini bir konser vererek keyifli dakikalar yaşattı. Ziyaret bitiminde okul yöneticileri, öğretmenler ve okul aile birliği üyeleri toplu fotoğraf çektirdi.

Fotoğraf: Sinem TEZER


ARŞİV