Başkan Öztürk Egeliler'le iftarda buluştu

Kadıköy Belediyesi evsahipliğinde, Ege Birliği tarafından düzenlenecek Ege Festivali için 26 Egeli dernek temsilcisi, iftarda biraraya geldi.

01 Ağustos 2013 - 13:37
Kadıköy Belediyesi evsahipliğinde, Ege Birliği tarafından düzenlenecek Ege Festivali için 26 Egeli dernek temsilcisi, iftarda biraraya geldi.   Egeli dernek yöneticileri ile geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Khalkedon’da düzenlenen iftar yemeğinde biraraya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ege Festivali’nin ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Başkan Selami Öztürk, Egelilere evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, EGEBİR Başkanı H. Reşit Öz, Ege kültürü ve kimliğine en uygun yer olan Kadıköy’de Ege Festivali’nin ilkini gerçekleştirmekten onur duyduklarını söyledi.

EGE’NİN DEĞER VE KÜLTÜRLERİ KADIKÖY’DE
Ege’nin tüm değerlerini ve kültürünü İstanbul’a taşıyacak olan Ege Festivali’nin, her sene tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.
8 Ege ilinin, İstanbul’da faaliyet gösteren 26 dernek ve vakfın temsilcilerinden oluşan Egeliler Birliği (EGEBİR), Kadıköy Belediyesi evsahipliğinde, 3-6 Ekim 2013’de Kadıköy Özgürlük Parkı’nda Ege Festivali’ni gerçekleştirecek.
Sanat danışmanlığını İzmirli sanatçı Ali Kocatepe’nin yapacağı Ege Festivali kapsamında Kadıköy Özgürlük Parkı’nda, cumbalı Ege Evleri’nden oluşan Ege Sokağı kurulacak. 4 gün sürecek etkinlikte ayrıca Eg yöresel ürünleri tanıtımı, ikramlar, folklor gösterileri ve Egeli sanatçıların konserleri, söyleşi ve imza etkinlikleri yer alacak

ARŞİV