Başkan Öztürk İNTERNETTE

Başkan Öztürk, kendi adını taşıyan internet sitesinde hem kendini hem Kadıköy Belediyesi'ni detaylı olarak anlatıyor...

19 Ekim 2011 - 10:44

Başkan Öztürk, kendi adını taşıyan internet sitesinde hem kendini hem Kadıköy Belediyesi'ni detaylı olarak anlatıyor.

Dünyanın önde gelen liderlerinin halka kendilerini anlatmak için kullandığı mecraların başında artık internet geliyor. Bugün birçok liderin Facebook ve Twitter hesapları, binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de henüz sosyal medyada yerini almasa da şahsi internet sitesi ile Kadıköylülere hitap ediyor.
www.selamiozturk.com adresinde Başkan Öztürk, hem kendini hem Kadıköy Belediyesi'ni detaylı olarak tanıtıyor. “29 Mart 2009'da ne demiştik hatırlıyor musunuz?” sorusu ile açılan sitede, Öztürk'ün seçimden önce söz verdiği icraatları ve yaptıkları sıralanıyor. Depremden sağlığa, çevreden spora, eğitimden kültüre dek pek çok alandaki çalışmaların detaylı bilgilerle anlatıldığı sitede, bu yazılar videolar ve fotoğraflarla görsel olarak da süsleniyor. Sitenin, güncel haberler bölümünde ise son haberler, gelişmeler, duyurular, etkinlikler bulunuyor.
Başkan Öztürk'ün özgeçmişi ve resimlerinin de yer aldığı sitede, Başkan Öztürk'e istek ve önerileri online bir form aracılığıyla iletmek mümkün
 
TEŞEKKÜRLER KADIKÖY
 
Sitede Başkan Öztürk, “Teşekkürler Kadıköy” başlığı altında Kadıköylülere şöyle sesleniyor:
“Sizin katkınız ve değerli desteklerinizle sürdürdüğümüz sosyal projeler ve çağdaş belediyecilik hizmetlerimizin ikinci yılını 29 Mart 2011'de tamamladık. Yeni dönemde Kadıköy Belediyemizin vizyonunu belirlerken kendimize şu hedefi koymuştuk; 2010’lu yıllardaki Kadıköy’ü yeşil ve temiz çevresiyle, içinde sağlıklı ve mutlu insanların yaşadığı bir Avrupa Kenti yapmak. 1 Mart 2010 tarihinde Meclis Kararıyla aldığımız Kadıköy sınırları içinde çevreye zarar veren plastik torbaların kullanımının yasaklanması ve bunların yerine bez torba ve çevre dostu ürünler kullanılması kararımız da dünyamızın geleceğine yaptığımız doğru bir yatırımdı. Kadıköylülerin büyük destek vererek kısa sürede uygulamaya koyduğu bu önemli kararın diğer belediyeler tarafından da uygulanması, Kadıköylülerin her konuda olduğu gibi çevre konusunda da öncü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Siz değerli Kadıköylülere bu konuda bize destek olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ve güveni ile çıktığımız çağdaşlık yolculuğumuz, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, her zaman önerileri ve eleştirileriyle belediyesini bir adım ileriye taşıyan Kadıköylülerin layık olduğu bir Avrupa Kenti yaratmak için devam ediyor. Yeşil ve sağlıklı bir Çevre, engelliler için hayatı kolaylaştırıcı projelerimiz ve yeni sosyal projelerimizi siz değerli Kadıköylülerle paylaşmaya devam edeceğiz.”
 
 
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
 
Sitenin bu bölümünde de “ilk” ve “tek” hizmetler sıralanıyor. Bunlardan bazıları şöyle:
 
·       Parklarda müzik ve eğitmen eşliğinde toplu spor yapılması uygulamasının ilk kez Kadıköy'de başladığını biliyor musunuz?
·       Günümüzde bir çok belediyenin açtığı Aile Danışma Merkezlerinin ilk kez 8 Kasım 1994 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından kurulduğunu biliyor musunuz?
·       Engelli vatandaşlarımızın, tekerlekli sandalyeleriyle evlerinden alınıp istedikleri yere ücretsiz götürülmelerini sağlayan ALO ENGELLİ TAKSİ uygulamasının ilk olarak Kadıköy Belediyesi tarafından uygulandığını, uygulamanın devam ettiğini biliyor musunuz?
·       Belediye Gönüllüleri ve Gönüllü Evi uygulamasının 1994 yılında ilk kez Kadıköy Belediyesi’nde başladığını biliyor musunuz?
·       Türkiye'de opera binası olan tek belediyenin Kadıköy Belediyesi olduğunu biliyor musunuz?
·       Türkiye'de Çocuk Sanat Merkezi açarak, çocuklara ücretsiz sanat eğitimi veren ilk ve tek belediyenin Kadıköy Belediyesi olduğunu biliyor musunuz?
·       Türkiye’nin ilk Butik Sanat Kütüphanesi’nin Kadıköy Belediyesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldığını biliyor musunuz?
·       29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında resmi törenler dışında Fener Alayı ve halkın katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşlerinin ilk kez 1994 yılında Kadıköy de başladığını ve diğer ilçelere de yayıldığını biliyor musunuz?
·       Bugün parklarımızın tamamında bulunan spor aletlerini, uygulamayı Çin`den alarak, ilk Kadıköy Belediyesinin uyguladığını biliyor muydunuz?
·       Kamu ya da özel kurum desteği almaksızın ilköğretim çağındaki tüm çocuklara Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği`nde ücretsiz tedavi uygulayan belediyenin Kadıköy Belediyesi olduğunu biliyor muydunuz?
·       Evcil hayvanlara konulan mikroçiplerle kaybolan hayvanların kolayca bulunabildiğini, aşı ve kontrollerinin daha sağlıklı olarak yapılabildiğini ve bu uygulamaya geçen ilk belediyenin Kadıköy Belediyesi olduğunu biliyor muydunuz?
 
 
 

ARŞİV