Başkan Öztürk'ü duygulandıran şiir

Babası Sırrı Öztürk’ün 25 yıl önce yazdığı “Bitmeyen Çile” adlı şiir, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü yıllar öncesine götürdü. Kardeşinin tesadüfen bularak e-mail attığı babası...

26 Ocak 2011 - 15:33

Babası Sırrı Öztürk’ün 25 yıl önce yazdığı “Bitmeyen Çile” adlı şiir, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü yıllar öncesine götürdü. Kardeşinin tesadüfen bularak e-mail attığı babası Sırrı Öztürk’ün kendi el yazısı ile yazdığı şiiri okuyunca duygusal anlar yaşayan Başkan Öztürk, şunları söyledi:
“Babam Akçadağ Köy Enstitüsü mezunu örnek bir öğretmen ve aydındı. Yıllarca köy ilkokullarında öğretmenlik yaptı. Bir çok öğretmen gibi çok zor şartlarda sadece öğretmen maaşıyla bizleri okutmaya çalıştı. Bu şiiri okuyunca hem babamı ne kadar özlediğimi, onun nasıl çalışıp çabaladığını, hem de aslında Türkiye’de pek bir şeyin değişmediğini anladım. Çünkü şiirde 25 yıl önce anlatılanlar, şikâyet edilenler yine tüm öğretmenlerin, çalışan emekçilerin şikâyetçi olduğu konular. Sevgili Babam, 25 yıl önce bir öğretmen olarak bunları yazmış, ama şiiri bugün okuduğumuzda aslında değişen bir şeyin olmadığını anlıyoruz. İşte emekçinin çilesi bu.”
Emekli Öğretmen Sırrı Öztürk olarak imzaladığı şiirinde, Başkan Selami Öztürk’ün babası Sırrı Öztürk, günümüzde de geçerliliğini aynen koruyan sorunları hicvetmiş. Öztürk’ün şiirinde hayali ihracat, emekli maaşlarının yetersizliği ve art arda gelen zamları okuyunca, aradan geçen 25 yılın ardından Türkiye’de hiçbir şeyin değişmediği görülüyor.


ARŞİV