Başkan Öztürk'ten görme engellilere ‘sesli' destek

Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nin yayınladığı “Engelli El Kitabı” için Kadıköylülere ithafen bir giriş yazısı kaleme alan Başkan Selami Öztürk, yazıyı görme engelliler için de seslendirdi.

22 Ağustos 2012 - 15:43
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nin yayınladığı “Engelli El Kitabı” için Kadıköylülere ithafen bir giriş yazısı kaleme alan Başkan Selami Öztürk, yazıyı görme engelliler için de seslendirdi.
 
Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: Sinem TEZER
 
Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi, çalışmalarını ve Türkiye’de engellilerini durumunu anlatan bir “Engelli El Kitabı” yayınladı. Engel grupları, engelli hakları, bu haklardan yararlanma yolları ile ilgili kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi veren el kitabı, görme engelliler için de özel olarak seslendirildi.
Engelli El Kitabının giriş yazısını kaleme alan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’ne giderek yazısını kendisi seslendirdi. İçine yerleştirilecek ses CD’si ile görme engelliler için de işlevli hale getirilecek kitapçıktaki yazısında Öztürk özetle şu ifadelere yer veriyor:
“Sınırlarımızda yaşayan her vatandaşımızın eşit ve çağdaş yaşam standardına sahip olabilmesi en büyük amaçlarımızdan biridir. Engelli vatandaşlarımızın da herkes gibi çağdaş yaşam standartlarına ulaşması ve kent yaşamına uyum sağlaması amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekte,bu doğrultuda yeni projeler üretmekteyiz.
Engelliler için yapılması gereken her tür düzenleme ve hizmetin yardım anlayışı içerisinde değil, insan hakları temelinde ele alınması gereğini benimsemekteyiz. Engellilik açısından birbiriyle yakından ilişkili iki konuda; kentsel erişilebilirlik ve toplumsal farkındalık alanlarında çalışmalarımızı sürdürmekte, böylece hem fiziksel hem de sosyal anlamda engellilerin toplumla bütünleşmesini amaçlamaktayız.”
Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi hakkında bilgi de veren Öztürk, “Bu çatı altında çalışmalarımızı sürdürürken engellilerin ihtiyaç duyduğu doğru ve kapsamlı bilgiyi içerecek, yol gösterici bir klavuzun eksikliğini fark ettik. Bu eksikliğe cevap vermek amacıyla hazırladığımız engelli el kitabının, tüm engelli vatandaşlarımız için faydalı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 

 

Şimdiye kadar 160 kitabın seslendirildiği Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Engelli Merkezi’nde hizmet veriyor. 2011 başında faaliyete başladı. O tarihten itibaren gönüllü okuyucuları ses izolasyonlu 2 tane kabinde kitap seslendiriyorlar. Görme engelli kullanıcılar internetten, sağlık kurulu raporlarını getirerek ya da faks aracılığıyla ileterek bu kütüphaneye üye oluyorlar. Üye olan görme engelliler, kendilerine verilen bir şifre aracılığıyla www.gormeengelliler.kadikoy.bel.tr adresine girerek ya da 0212 276 31 11 numaralı telefondan istedikleri kitabı dinleyebiliyorlar.

160’A YAKIN ESER SESLENDİRİLDİ

ARŞİV