Başkanın Bayram Mesajı

Milli ve dini bayramımızın arka arkaya geldiği bu hafta, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve Kurban Bayramı’nı kutluyorum.

19 Ekim 2012 - 11:27
Milli ve dini bayramımızın arka arkaya geldiği bu hafta, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Vatandaşlarımızı, 29 Ekim Pazartesi günü düzenlenen Cumhuriyet Bayramı yürüşüne bekliyorum.
Bayramlar son derece önemli. Ancak bu Kurban Bayramı’na maalesef bayramın özüne uygun bir anlayışla giremiyoruz. Bayramlar barışın, insanlar arasındaki kardeşliğin daha çok geliştiği, herkesin birbirine sarıldığı günlerdir. Ama bu kurban bayramında Türkiye maalesef adeta bir savaşın eşiğinde giriyor. Bu son derece riskli bir yapı. Dolayısıyla sınır boylarında bekleyen veya yerleşim bölgelerinde olan yurttaşlarımız endişeli olduğu gibi ülkenin her yerinde yaşayan insanlarımız bunun endişesini duyuyor. Umarım bu Kurban Bayramı, bütün İslam dünyasında sağduyuyu hâkim kılıp, barışı sağlar. Bayramın amacına uygun bir gün ve anlayış ortaya çıkar. Bu anlayışla herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.
 
 

ARŞİV