Beğen-dene-ücretsiz al

2. El Giysi Açık Gardırop mağazasına kıyafet bağışı yapmak isteyen yardımseverler Fikirtepe Özbey Caddesi’ndeki Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi’ni 0216 545 72 28-545 96 91 nolu telefonlardan arayabilir.

08 Haziran 2011 - 11:13

Kadıköy Belediyesi’nden “İşte sosyal dayanışma böyle olur” dedirten bir yardımlaşma örneği daha. Kadıköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla günümüz zor ekonomik koşulları altında ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması amacıyla ücretsiz giyecek dağıtılıyor. Fikirtepe’de geçtiğimiz hafta törenle açılışı gerçekleştirilen Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri’nin (ESDEM) binasının alt katında hizmete giren “2. El Giysi Açık Gardırop” mağazasında yetişkin ve çocuklara yönelik birbirinden güzel ve şık kıyafetler, ayakkabılar, kısacası giyeceğe ilişkin geniş bir ürün yelpazesi bulmak mümkün.
Toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmak amacıyla 2. El Giysi Açık Gardırop mağazasına kıyafet bağışı yapmak isteyen yardımseverler Fikirtepe Özbey Caddesi’ndeki Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi ile 0216 545 72 28-545 96 91 telefonlardan temasa geçebilirler.
Kadıköy Belediyesi’nin konuyla ilgili yetkililerinin; giysilerin temiz ütülenmiş yıkanmış ve katlanmış olması, giysilerin cinsine göre gruplayarak ayrı ayrı poşetlenmesi ya da kolilenmesi, poşet ya da kolilerin üstüne sayılarının belirtilmesi, kişinin özel kıyafetinin yardım olarak sunulmaması, yırtık sökük veya tamire ihtiyacı olan kıyafetlerin verilmemesi konusunda yardımseverlerden beklentileri var. Pantolon, mont, bluz, nevresim takımı, etek, elbise, eşofman, havlu, bornoz takımı, ceket, tişört, çizme, mutfak eşyaları, gömlek, kazak, bot, çanta, palto, hırka, ayakkabı, masa örtüleri yardım olarak kabul ediliyor.
Sonrası Kadıköy Belediyesi’nin işi. Bağışlamak istenen kıyafetler çalışanlar tarafından evden teslim alınarak kontrolden geçirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine çarşamba, perşembe, cuma olmak üzere haftanın üç günü, her on günde 4 parça olmak üzere dağıtılıyor.


Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV