Belediye başkanlarından Tayfun Kahraman için özgürlük çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen Tayfun Kahraman'ın özgürlüğü için ortak çağrı yaptı. İmamoğlu, “Siyasi hesaplaşmaların gölgesinde delilsiz ve özellikle hukuksuz şekilde Türk milletine güzel hizmetler vermesi engellenen sevgili dostum Tayfun kahramanın uğradığı zulüm son bulmalıdır” dedi

26 Nisan 2024 - 11:19

Gezi Parkı olaylarını ‘finanse ve organize etmek’le suçlandığı davada, 25 Nisan 2022’de, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi’yle 18’er yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman hala hapiste.  Tutuklanmadan önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı olarak görev yapan Kahraman'ın özgür kalması için, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İPA Başkanı Buğra Gökçe ve CHP'li İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen Tayfun Kahraman'ın özgürlüğü için hazırlanan videoyla ortak çağrıda bulundu.

“BÜYÜK BİR AİLEMİZ VAR”

Videoyu Sosyal medya hesabından paylaşan Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman şunları dile getirdi: "İki yıl boyunca, tek başına katlanılamayacak büyük bir yükün altında bulduk kendimizi. Ama büyük ve güçlü bir aile bizi sevgisiyle sarmaladı. Meslektaşlarımız, öğrencilerimiz, dostlarımız, Tayfun’un üyesi olduğu Atatürk’ün emaneti, baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi ve çalışanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesi... Tayfun’u tanıyan, seven, güvenen büyük bir ailemiz var. İki senedir olduğu gibi bugün de Tayfun’un sesine ses olan, haktan, hakikatten, adaletten, vicdandan yana olan herkese, başta İstanbul’umuzun Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na, ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm İBB ailesine yürekten teşekkürler. Eşim, meslektaşım ve kızımız Vera'nın babası, İstanbul’un muhafızlarından Tayfun Kahraman için özgürlük istiyoruz."

“ZULÜM SON BULMALIDIR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe, CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Onur Soytürk’ün Kahraman için özgürlük talebinde bulunduğu videoda şu çağrıda bulunuldu:

“Yeni bir dönemde 5 yıl İstanbul’un muhafızı olmak, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek için göreve geldik. Cumhuriyet okullarında yetişmiş, mesleklerinde uzmanlaşmış, halk sevgisiyle yoğrulmuş, İstanbul için birlikte kafa yormuş bir ailenin parçasıyız. Şehrimizin planlamaya, halkça ve halkça imar edilmeye, başta deprem olmak üzere afetlere karşı güçlendirilmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin 10 yıllar içinde bunun için yetiştirdiği yetkin kadrolar şimdi görev başında. İkinci yüzyılın İstanbul’u bu kadroların tecrübe ve emeğinin eseri olacak. Ancak bu liyakatli kadrolardan biri aramızda değil. Çalışma ve yol arkadaşımız Tayfun kahraman, yaklaşık iki yıldır Silivri Cezaevinde.  İstanbullular bugün Tayfun Kahraman’ın da parçası olduğu ortak akıldan ‘altı oktan’ yana tercih yapmıştır. ‘İstanbul’u koruyun, İstanbul’a iyi bakın ve hizmet edin’ demiştir. Biz Tayfun Kahraman’ı tanıyoruz, biliyoruz ve güveniyoruz. Tayfun Kahraman Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanlığı yapmış, mesleğinin hakkını veren, işinin ehli bir uzmandır. Tayfun Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirmeye Dairesi Başkanlığı görevi sırasında çok önemli yeniliklere imza atmış, deprem konusunda çok ihtiyaç duyulan deneyimli bir bürokrattır. Tayfun Kahraman, bu halkın onurlu bir evladıdır. Atatürk’ün yolundan sapmadan yürüyenlerdendir. Boğazından haram lokma geçmeyen, haktan, hakikatten yana olan, dürüst, ahlaklı, namuslu bir Cumhuriyetçidir. 16 milyon İstanbullunun menfaati için Tayfun’u istiyoruz. Beraber yürüdüğümüz arkadaşımızı yanımızda görmek istiyoruz. Tayfun Kahraman’ın özgürlüğü sadece hukuksuzluğu yenmek değil, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir meslek insanına İstanbul’a hizmet etme şansı vermektir. Şehrimizi geleceğe güvenle hazırlamak için Tayfun Kahraman’ın bilgi birikimine, aklına ve memleket sevgisine ihtiyacımız var. 16 milyon İstanbullunun ve kadim şehrimizin Tayfun Kahraman’a, İstanbul’un muhafızına ihtiyacı var. Tayfun Kahraman onuruyla çıkacak, üreterek bu güzel ülkeye hizmet etmeye devam edecek. Yolumuz uzun ve yapacak çok işimiz var. İstanbul’un kaybedecek vakti ve bu liyakatli kadrodan bir eksiğe bile tahammülü yoktur. İstanbul kazanmalıdır. Adaletten şaşmayan medeniyetler tarih boyunca kazanmıştır. Bize bu şehre emanet eden Fatih Sultan Mehmet adaleti de emanet etmiştir. Siyasi hesaplaşmaların gölgesinde delilsiz ve özellikle hukuksuz şekilde Türk milletine güzel hizmetler vermesi engellenen sevgili dostum Tayfun Kahraman’ın uğradığı zulüm son bulmalıdır.” 


ARŞİV